Do Lešné u Valašského Meziříčí na veterány
Do Lešné u Valašského Meziříčí na veterány
autoveterani v parku u zamku lesna 2012 foto: MRV

Lešná - Skvosty z počátku minulého století i jejich pozdější následovníci budou k vidění na 10. ročníku Svatováclavské vyjížďky historických vozidel, který zavítá 28. září na Den české státnosti do zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Součástí bude i zajímavý doprovodný program, a přestože jinak bývá v pondělí zámek uzavřen, tentokrát udělá Muzeum regionu Valašsko výjimku.
   Samotnou vyjížďku organizuje Klub historických vozidel Nový Jičín. Konvoj nablýskaných krasavců na čtyřech či dvou kolech zastaví v parku zámku Lešná u Valašského Meziříčí od 10:00 do 12:30 hodin.
   Muzeum při té příležitosti připravilo zajímavý doprovodný program. Provádět jím bude samotný hrabě Kinský se svými hosty, k poslechu zahraje orchestr valašskomeziříčské ZUŠ Alfréda Radoka s názvem JazzZušák a chybět nebude ani občerstvení. Vstupné je 50 Kč (plné), 30 Kč (snížené) a 130 Kč (rodinné). „Účastníci akce budou mít vstup zdarma na výstavu Barevný svět,“ doplnila kurátorka akce Květa Zemanová. Zámek bude otevřen od 9 do 17 hodin.
   Podobná setkání historických vozidel na zámku Lešná mají dlouholetou tradici. „Je to zajímavá možnost udělat si pěkný sváteční výlet s rodinou. Akce probíhá venku v příjemném prostředí parku, takže se není třeba obávat žádných omezení. Budeme se na vás těšit,“ pozvala Květa Zemanová.
   Další podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku @muzeumregionuvalassko.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.