Duchové zažijí derniéru, přijedou i Bulhaři
Duchové zažijí derniéru, přijedou i Bulhaři
Úspěšný muzikál zažije svou derniéru, na „duchy“ se přijedou podívat také Bulhaři. foto: Archiv školy

Val. Meziříčí (lin) Úspěšné muzikálové představení „Ať žijí…“, které společně na motivy známého muzikálu hrají žáci a učitelé ZŠ Žerotínova oslaví působení na jevišti derniérou v sále zámku Žerotínů KZ. Představení se uskuteční v neděli 12. ledna. Zúčastní se ho jako diváci také hosté z bulharského partnerského města Sevlievo. Společně se totiž budou podílet na vzniku nového představení, které bude inspirováno společnými milníky bulharské a moravské historie.
  Populární písničky muzikálu Ať žijí duchové od autorské dvojice Svěráka a Uhlíř rozezní sál už poněkolikáté. V loni na podzim s ním Žerotínka dvakrát vyprodala sál při oslavách 40. výročí školy. Muzikál potom sklízel čestná uznání také na regionálních přehlídkách na Moravě i na Slovensku. „Chceme se s naším úspěšným společným dílem rozloučit stylově a zahájit tak novou etapu naší divadelní historie. Ta má u nás na škole tradici také díky působení školních divadelních souborů a školního sboru,“ prozradil ředitel školy Milan Knápek.
   Připravované divadelní představení, na němž se bude podílet také partnerská škola z bulharského města Sevlievo, bude vyprávět příběh o společné historii nejstarších literárních tradic, spojených s příchodem Konstantina a Metoděje na Velkou Moravu a později jejich žáků právě do Bulharska. „Bude to zajímavá a tvůrčí práce. V rámci projektu přeshraniční spolupráce bude jedním z vrcholů společné divadelní představení,“ vysvětlil ředitel ZŠ Žerotínova Milan Knápek.
   Lístky na derniéru muzikálu můžete zakoupit v informačním centru v Sýpce.