Den dětí nabídne upravený formát a více akcí
Den dětí nabídne upravený formát a více akcí
Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí - Díky rozvolňování opatření přijatých v souvislosti s epidemií koronaviru se postupně vracíme do běžného života. Přesto však musíme respektovat stále platná nařízení a přizpůsobit jim například pořádání společenských akcí. To se odráží také na upravené podobě letošního Dne dětí ve Valašském Meziříčí.
   „V pondělí 1. června si připomínáme Mezinárodní den dětí. Přesto, že jeho oslava letos neproběhne ve formě, na kterou jsou naši malí občánci zvyklí, podařilo se nám pro ně nejen ve spolupráci s městskými příspěvkovými organizacemi připravit více aktivit rozprostřených do více dní,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.
Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí
   Už v neděli 31. května tak nabídne Kino Valmez promítání pohádky Ledové království 2 a v pondělí pak animovaný film Frčíme. „Na neděli 7. června připravujeme od 15 hodin Odpoledne pro nejmenší děti s účastí balónkového klauna a Divadla Kejkle s pohádkou O kůzlátkách. Počet návštěvníků bude omezen na 300 osob, abychom dodrželi platná hygienická a další nařízení. Akce bude volně přístupná a doplní ji výstava Svět kostiček LEGO v Muzejním a galerijním centru,“ zve Roman Štěrba, ředitel Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí.
Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí
   Specialitu nejen pro děti připravilo Středisko volného času Domeček. „Celý červen bude ve městě a blízkém okolí probíhat Slovní.Domeček.hra pro širokou veřejnost. Účastníci pomocí mobilní aplikace, do níž zadají tři vyluštěná slova, získají polohu dalšího úkolu a na deset nejrychlejších čeká odměna. Pravidla a bližší instrukce naleznou zájemci na facebookové stránce Domeček Valašské Meziříčí,“ láká Jiří Pernický, ředitel SVČ Domeček. Zde je už také otevřeno Muzeum Valašských strašidel a to od pondělí do pátku v čase 9.00-12.00 a 13.00-16.00, o víkendech dle telefonické domluvy.
Městské knihovna Valašské Meziříčí
   Víte, jak žili naši pradědové a prababičky? „Přijďte v pondělí 1. nebo ve středu 3. června od 13.30 do Městské knihovny Valašské Meziříčí. V rámci Týdne pro děti se vypravíme do světa a naučíme se řemeslu,“ říká Zdeňka Smahlová, ředitelka knihovny a dodává: „V úterý 2. a čtvrtek 4. června se pak celé odpoledne společnými silami zapojíme do zkrášlování terasy dětského oddělení zelení – bylinkami, letničkami a dalšími rostlinami. Doneste si své sazeničky a květináč, zeminu dodáme. Přijďte nám pomoci.  A pak se celé léto o naše dílo budeme společně starat.“
Vrtule – svět her a poznání
   V pondělí 1. června se mimořádně od 14 do 18 hodin otevře také Vrtule – svět her a poznání.
Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí