Chaverut pokračuje i v březnu
Chaverut pokračuje i v březnu
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Netradičně online, ale přesto se zajímavými hosty a tématy. Takový je letošní ročník festivalu Chaverut – Přátelství věnovaného, který je věnován Izraeli.
   S ohledem na současnou pandemickou situaci se musel 17. ročník oblíbeného festivalu přesunout na internet. „Podle ohlasů, které máme, to však Chaverutu rozhodně neublížilo, právě naopak. Online přenosy besed, přednášek a dalších pořadů, které od poloviny února zajišťuje Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí, se těší velkému zájmu diváků,“ nešetřila chválou místostarostka Zdislava Odstrčilová, která si však zároveň povzdechla: „Trochu nás mrzí, že se v rámci festivalu nemůže sejít a debatovat osobně, jak jsme byli dosud zvyklí. Online přenosy však mají také své kouzlo a jedno nesporné pozitivum, kdo totiž nestihne živé vysílání, může se na jednotlivé pořady podívat zpětně na youtube kanále Kulturního zařízení.“
   Už ve čtvrtek 4. března od 17.30 hodin se tak diváci mohou těšit na přednášku Jaromíra Vykoukala na téma Tomáš Garrigue Masaryk ve Svaté zemi – málo známá fakta. „Na neděli 14. března pak od 16 hodin připravujeme zajímavou debatu na téma Aktuální situace na Blízkém východě za účasti velvyslance státu Izrael v ČR Daniela Merona a ministra zahraničí ČR Tomáše Petříčka,“ připojil pozvánku Jan Anlauf, vedoucí Muzejního a galerijního centra v zámku Žerotínů. Zájemci se stále mohou zapojit také do detektivního questingu Kam zmizel Jákob?, který je zavede do ulic Valašského Meziříčí na konci 19. století, do světa zmizelých židovských památek a tajemných zákoutí.
   Kompletní program, odkazy na živá vysílání i záznamy besed naleznou zájemci na www.kzvalmez.cz.
Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí