Kostka radio hraje regionální kapely
Kostka radio hraje regionální kapely
foto: Michal Horský

Vsetín – Střední škola Kostka připravila nový projekt pro regionální a začínající kapely. Vzhledem k současné situaci, kdy nejsou dovoleny veřejné produkce, nabízí prostor ve školním rádiu muzikantům a kapelám, kdy mohou představit svou tvorbu, členy a plány. Pokud máte své písničky na CD nebo MP3 demo, přijďte na rozhovor! Kostka radio (www.kostka-radio.cz) vysílá živě každou neděli od 18 hodin nebo si lze rozhovor poslechnout ze záznamu v archivu na youtube kanálu Kostka radia.
   „Kostka radio je studentské internetové radio, které vzniklo před šesti lety v rámci oboru Žurnalistika a média na Střední škole Kostka ve Vsetíně, ale v týmu moderátorů zvukařů a produkčních jsou zapojeni studenti všech oborů i ročníků Kostka školy,“ uvedl autor projektu Libor Čada a dodal: „V běžném režimu studenti vysílají od pondělí do pátku v době od 18 do 20 hodin.“
   Muziku vysílá 24 hodin denně od pondělí do neděle a v covidové době připravuje speciální živá vysílání vždy v neděli od 18 do hodin, kdy si do studia zve k rozhovorům zajímavé hosty, interprety, kapely a hraje písničky na přání.
Program nejbližších rozhovorů:
- 28. 2. Veselá bídy – folk, Vsetín
- 7. 3. Horiziont Oficial – rock, Luhačovice
- 14. 3. Ležérně a vleže – jazz rock, Vsetín
- 21. 3. The Middle of the Sandwich – rock, Olomouc
- 28. 3. Kotáranka – valašská dechová hudba, Lužná
- 4. 4. Orchidea – metal, Karviná
- 11. 4. Premier – rock, Zlín
   Otázky a vzkazy pro hosty mohou posluchači poslat e-mailem na adresu: redakce@kostka-radio.cz, napsat do komentářů události na facebook (www.facebook.com/kostkaradio) nebo pod příspěvek na instagramu (www.instagram.com/kostka_radio).
   Připravované akce: Docuku – folk rock, Valašské Meziříčí; Dareband – lidový folk, Vsetín; Stram – rock, Halenkov; Dovolená narkotika – rock, Karolinka; Bolek Vjaclovský – 100% live music, Vsetín.
Michal Horský