Cestovatel Kolbaba zve na cestovatelskou besedu o cestě po Norském království
Cestovatel Kolbaba zve na cestovatelskou besedu o cestě po Norském království
foto: DK Vsetín

Vsetín – Známý cestovatel, který na svých poutích navštívil již více než 130 zemí světa, v rámci besedy představí své putování po Norském království, mimořádně přitažlivé zemi na Skandinávském poloostrově. Své cesty po zemi fjordů, hor a nedotčené přírody Jiří Kolbaba přiblíží ve čtvrtek 4. listopadu od 19 hodin ve velkém sále kulturního domu.
   V rámci svého pořadu Norsko – oslava přírody populární cestovatel poreferuje o Norském království, zemi pětkrát větší než Česko. Návštěvníky čeká projížďka od jižního Kristiansandu, přes Stavanger, inspirativní Oslo, kouzelný Bergen, fotogenický Alesund, Bodo, Tromso až na Nordkapp. Součástí výletu jsou i pohádkové Lofoty a syrové Špicberky.
   Cestovatel a fotograf ze svých cest přiváží fotografie a organizuje fotovýstavy i besedy, vydává knihy a publikuje v časopisech. Se svými cestovatelskými besedami navštěvuje města i vesnice v celém Česku. V minulosti se svými poutavými přednáškami zavítal také do vsetínského Domu kultury a poreferoval například o svých cestách na Bali, do Nepálu nebo na exotické souostroví Severní Antily v Karibiku.
   „Návštěvníky prosíme o dodržování protiepidemických opatření a připravení patřičných dokumentů prokazujících bezinfekčnost – tedy prodělání nemoci Covid-19, ukončené očkování nebo potvrzení o negativním testu. Případně je možné zakoupit samotest přímo na místě,“ dodala Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín.
   Vstupné: 200 Kč předprodej, 240 Kč v den akce
   Předprodej vstupenek od 11. října.
Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín