Bulharsko: Letem světem s Honzou Husákem
Bulharsko: Letem světem s Honzou Husákem
foto: Muzeum regionu Valašsko

Val. Meziříčí – Spoustu zajímavých zážitků, fotografií i turistických tipů nabídne přednáška cestovatele Honzy Husáka Bulharsko: Letem světem, která proběhne v úterý 12. dubna v Muzeu regionu Valašsko na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí.

Bulharsko je často vnímáno jen jako destinace pro letní dovolenou na plážích u Černého moře. Programový pracovník Muzea regionu Valašsko, středoškolský profesor, fotograf a cestovatel v jedné osobě Honza Husák vám ale ukáže, že jde v prvé řadě o velmi rozmanitou zemi se spoustou zajímavých míst, která stojí za to vidět. „Už jsem toho procestoval poměrně hodně, ale na Bulharsko nedám dopustit. Pokud máte rádi pestrou dovolenou, krásná místa a spoustu zajímavostí, v tom případě vyrazte tam,“ tvrdí Honza Husák.

V rámci jeho přednášky Bulharsko: Letem světem podniknete dvoutýdenní trek v pohoří Rila a Pirin, navštívíte nejvyšší horu Balkánu či mramorovou pyramidu Vichrenu, budete obdivovat jeskyně, kláštery i historická města Tarnovo, Melnik a Sofia, no a na závěr si užijete i tu pohodu na černomořské riviéře. „Čeká nás výprava plná zážitků, fotografií a turistických tipů,“ doplnil Husák. Další podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz a @muzeumregionuvalassko

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.