Během Týdne kultury na Valašsku se podařilo vybrat 180 tisíc korun. Pomohou mobilnímu hospicu
Během Týdne kultury na Valašsku se podařilo vybrat 180 tisíc korun. Pomohou mobilnímu hospicu
Předání šeku. foto: Resort Valachy

Velké Karlovice – Úctyhodných 180 000 korun. Taková je finální částka, která se podařila vybrat na pomoc potřebným během charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku. Ten se konal koncem prázdnin v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.
Získanou částku 120 tisíc korun převzali v závěru festivalu od pořadatelů a herce Jaroslava Duška zástupci mobilního hospicu Strom života z Nového Jičína. K této sumě se přidalo dalších 60 tisíc korun přímo od diváků.

„Jaroslav Dušek se každoročně při Týdnu kultury vzdává části honoráře, i díky tomu můžeme letos opět pomoci tak významnou částkou Stromu života a přispět mu na provozní náklady spojené s návštěvami postižených rodin,“ přiblížila ředitelka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová, která společně s Jaroslavem Duškem předávala šek za pořádající Resort Valachy a zlínskou společnost HP TRONIC, jejíž je resort součástí.

Zcela spontánně a neplánovaně po předání symbolického šeku proběhla i neformální dražba sochy anděla a jeden z diváků tak přidal Stromu života dalších deset tisíc korun.

„Návštěvníci také přispívali během festivalu přímo do kasičky nebo nákupem rukodělných výrobků u stánku hospicu a věnovali mu tak dalších více jak 50 tisíc korun,“ dodala Zuzana Vašutová.

Festival Týden kultury na Valašsku, jenž se tradičně odehrává na louce pod Spa hotelem Lanterna v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó, nabídl během sedmi dnů devět divadelních představení pro dospělé i děti. Stejně jako loni je zhlédly téměř čtyři tisícovky návštěvníků. Atmosféru festivalových večerů podtrhla hudební vystoupení saxofonistky Nikol Naňákové a houslistky Alžběty Králové, nechyběla ani oblíbená párty zóna s občerstvením a drinky.

Festival se letos konal pošesté. Za tu dobu již pomohl částkou takřka milion korun. Během šesti let přinesl do Velkých Karlovic 59 představení, která zhlédlo 23 000 návštěvníků.

Kateřina Nosková