Zlínský MV team bral na mistrovství světa v aerobiku 9 medailí
Zlínský MV team bral na mistrovství světa v aerobiku 9 medailí
foto: MV team

Zlín, Ostrava – Obrovského úspěchu dosáhl na právě uplynulém mistrovství světa zlínský klub sportovního aerobiku MV team, který si z Ostravy odvezl úctyhodných 9 medailí a k tomu 2 čtvrtá místa. Titul mistrů světa vybojovali Jáchym Hanák a Dominik Falta.
Špičky ve sportovním aerobiku z celého světa se ve dnech 2. – 4. listopadu utkaly v ostravské aule Gong, kde se po tříleté covidové pauze konalo mistrovství světa World Sports Aerobics & Fitness Championships 2022. Za velké účasti závodníků z 11 zemí Češi předvedli, že patří právem mezi ty nejlepší. Zlínský klub MV team byl na šampionátu velice úspěšný a odvezl si celkem 9 medailí a 2 medaile bramborové.

V dospělé kategorii měl klub tři zastoupení – juniorská mistryně Evropy z roku 2021 Vanda Šimková byla třetí nejlepší na světě v kategorie Adult žen, která se považuje za královskou disciplínu. Titul mistra světa vybojoval Jáchym Hanák, který startoval v kategorii Adult muži. Ten se představil také v kategorii Senior duo s Annou Mackovou, s níž obsadil bronzovou pozici.

Českou republiku dále reprezentovalo trio ve složení Alena Březinová, Karolína Knedlová a Veronika Nováková, které si z MS odvezly stříbrný kov, konkrétně v kategorii Youth 15-17 let. Veronika Nováková pak startovala i v kategorii ženy a přivezla si krásné 4. místo.

V juniorech brala zlato v kategorii Duo dvojčata Lucie a Gabriela Veselá. V kategorii Tria získaly stříbrnou medaili Emma Kaspřáková, Elena Smetanová a Adriana Vojtěšková. Všechny juniorské reprezentantky pak vybojovaly stříbrnou medaili v kategorii Performance aerobic s choreografií Sexy Pistols.

Úspěšná byla také kategorie Cadet, z níž si Dominik Falta v mužské kategorii odvezl zlato. Dominik startoval i v kategorii tria spolu s Anetou Rychlíkovou a Ivanou Vernerovou z Juniorského Fitness Klubu Louny, se kterými se umístil na 4. místě.

Za úspěšnou přípravou klubu stojí Monika Váňová s týmem trenérek K. Rožkovou, L. Richterovou, V. Grygaříkovou, S. Kozákovou a fyzioterapeutkou S. Váňovou, které se věnují sportovní přípravě dětí od útlého věku.

Zlin.cz