Zlínská tenistka Šmídová se díky úspěchu v Mostě probojovala do reprezentace
Zlínská tenistka Šmídová se díky úspěchu v Mostě probojovala do reprezentace
foto: TK Zlín

Zlínský kraj – Mladá zlínská tenistka a členka Krajské tenisové akademie Zlínského kraje Karolína Šmídová má za sebou úspěšný start na Mistrovství České republiky mladších žaček v Mostě. Po pomalém rozjezdu v úvodním kole proti Doležalové se dostala do herního rytmu a po výhrách v osmifinále i čtvrtfinále jí vystavila stopku až těsně před branami finále nejlepší česká hráčka Kováčková.
„Kája měla kvůli nemoci dvoutýdenní tréninkový výpadek a tak byla její forma malou neznámou. Nakonec se probojovala mezi čtyři nejlepší hráčky mistrovství, což je výrazný výkonnostní posun a zúročila tak dlouhodobou přípravu, ve které využíváme také kvalitního sparingu v rámci kempů Krajské tenisové akademie,“ liboval si podmínky, které perspektivním tenistům vytváří Zlínský kraj i statutární město Zlín, trenér Karolíny Šmídové Jiří Svoboda.

Úspěch na mosteckém mistrovství přinesl Šmídové také nominaci do týmu České republiky na Summer Cups, neoficiálním Mistrovství Evropy družstev dvanáctiletých tenistek.

V něm spolu s Kováčkovou a Levinsky dokázaly přejít přes Španělsko a Irsko a cestu do finále jim zastavily až mladé Rakušanky.

Michal Konečný