Zlín ani podruhé v sezoně nestačil na Kolín, Vsetín prohrál v Šumperku
Zlín ani podruhé v sezoně nestačil na Kolín, Vsetín prohrál v Šumperku
Hokejisté Zlína prožili na ledě Kolína perné chvilky. foto: PSG Berani Zlín, Vojtěch Gargulák

Zlín, Vsetín – Hokejistům Zlína vstup do druhé čtvrtiny základní části Chance ligy vůbec nevyšel. Berani podlehli Kolínu na jeho ledě 3:4 a připsali si již třetí prohru v řadě. Favorizovaným hostům nestačily ani dvě trefy útočníka Pavla Kubiše.
„Zápas se hodnotí velmi těžce. Za nepříznivého stavu 1:3 jsme dokázali náskok soupeře stáhnout. Poté jsme si zkazili zápas zbytečnou chybou pět minut před koncem. I když jsme v závěru hráli power-play, už jsme se nedostali k tomu, abychom vyrovnali,“ mrzí zlínského trenéra Rostislava Vlacha.

Berani přitom vstoupili do zápasu úspěšně, zásluhou využité přesilovky se v 9. minutě ujali vedení. Prostřední část ale hrubě nezvládli, když třikrát inkasovali a Kozli šli do dvougólového vedení.

Zlínští se ještě vrátili zpátky do duelu, srovnali stav na 3:3, ale závěr podobně jako v minulém utkání v Porubě vůbec nezvládli. Kolín dal vítězný gól v 55. minutě.

Nedaří se ani rivalovi ze Vsetína. Valašská mizérie ze stadionů soupeřů nebere konce. Úvod utkání v Šumperku byl pro Vsetín mizerný, už v čase 7:03 ztrácel na Draky tři branky a trenéři museli sáhnout ke střídání brankářů. Ani tato změna však Vsetínu potřebný impuls nedodala. Draci navýšili své vedení postupně až na rozdíl pěti branek. Ve třetí třetině sice zelenožlutí kosmeticky upravili skóre, ale už nic nezměnili na tom, že tři body zůstaly v podhůří Jeseníků.

„Soupeř nás hned v první třetině po každé naší chybě potrestal gólem. Když už po sedmi minutách prohráváte 0:3, hrozně těžko se to potom dohání. Zbraně jsme sice nesložili, bojovali jsme až do konce, ale jak jsem řekl, těžko se takový stav otáčí. Domácí sehráli dobře přesilové hry, které dvakrát dokázali využít. My jsme tu první sice začali také dobře, ale gólově jsme se v ní neprosadili. Pak už tím, že jsme chtěli stále dobíhat, začali jsme propadávat. Domácí tak chodili do brejků, ze kterých těžili,“ zhodnotil duel kouč Vsetína Roman Stantien.

Chance liga, 14. kolo

SC Marimex Kolín – PSG Berani Zlín 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. min Piegl (Ouřada, Matějček), 28. Z. Král (J. Veselý, Čáp), 28. Ouřada (Nedvídek, Z. Král), 55. Ouřada (Morong, Síla) – 9. Kubiš (Illéš, Husa), 37. Kubiš (P. Sedláček, Illéš), 50. Husa (Honejsek, Gazda). Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Juránek, Roupec. Vyloučení: 6:6, navíc Čáp, Niko (oba Kolín), Kubiš, P. Sedláček (Zlín) na 5 minut. Využití: 1:2. Diváci: 1 019. Střely na branku: 27:35.

DRACI PARS ŠUMPERK – VHK ROBE VSETÍN 7:3 (3:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Žálčík (Eliáš, Průžek), 2. Eliáš (Bartoš), 8. Hrachovský (Šuhaj), 32. Šuhaj (Kohút, Hrachovský), 35. Jelínek (Bartoš, Průžek), 44. Žálčík (Bartoš, Průžek) – 37. Říha (Jonák, Přikryl), 45. Přikryl (Smetana), 48. Klhůfek (Jenyš, O. Němec). Rozhodčí: Skopal, Zubzanda – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. Diváci: 1034. Střely na branku: 21:40. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:3, 7:3.

Michal Konečný