Slovácko jde v poháru dál, druholigovému Varnsdorfu nasázelo šest gólů
Slovácko jde v poháru dál, druholigovému Varnsdorfu nasázelo šest gólů
foto: 1. FC Slovácko

Zlínský kraj – Středeční odpoledne patřilo zápasům 3. kola domácího MOL Cupu. Hráči 1. FC Slovácko vyzvali druholigový Varnsdorf, kterému nasázeli šest gólů. V domácím poháru tak postupují do osmifinále.
Pohárové zápasy bývají zrádné. Vyprávět by o tom mohli třeba hráči mistrovské Plzně, kteří včera překvapivě podlehli třetiligovému Hlučínu 2:3 a letošní MOL Cup tak pro ně končí. Slovácko ale nenechalo nic náhodě a na Varnsdorf, kterému ve 2. lize patří průběžné 2. místo, se připravilo svědomitě.

„Věděli jsme, že nás čeká špičkové družstvo 2. ligy, takže jsme se na to připravovali jako na ligový zápas,“ uvedl asistent trenéra 1. FC Slovácko Josef Mucha.

První půle nabídla na začátku postupné dobývání varnsdorfské branky. Na první velkou šanci se čekalo až do 20. minuty, kdy se mohl po Trávníkově centru prosadit Holzer, který ale těsně minul. Gól Slovácko vstřelilo až o šest minut později, kdy svůj tým poslal do vedení Michal Tomič.

„Začali jsem trošku opatrně, báli jsem se, abychom neinkasovali nějaký gól. Jsme rádi, že jsme to byli my, kdo dal první branku,“ řekl střelec prvního gólu Michal Tomič.

V závěru půle dostali modro-bílí soupeře pod souvislý tlak. Žádná z šancí ale v síti neskončila a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Slovácko. „V prvním poločase jsme se na hřišti trošku hledali, moc nám nešla kombinace, někde jsme byli u míče později,“ pokračoval Josef Mucha.

Ve druhé půli už ale bylo na hřišti jenom jedno mužstvo. Slovácko zpřesnilo a zrychlilo hru a postupně do sítě Varnsdorfu nasázelo dalších pět gólů. Prosadil se Michal Trávník, Ondřej Mihálik, dvakrát Filip Vecheta a Patrik Brandner.

„Po druhém gólu jsme se uklidnili a pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Jsme rádi, že jsme dali dost gólů a věřím, že jsme se chytli i do dalších zápasů,“ uzavřel Mucha.

Kateřina Nosková