Závěr května nabídne extrémní městské enduro
Závěr května nabídne extrémní městské enduro
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Areálem valašskomeziříčských sportovišť bude v sobotu 27. května už potřetí znít řev motorů a nést se vůně benzínu. V 9.00 zde totiž startuje oblíbená celodenní akce City Extreme Enduro ValMez.

„Máme za sebou dva vydařené ročníky a věřím, že letos návštěvníkům opět nabídneme skvělou podívanou a krásné souboje. Na závodníky ve třídách Hobby a Profi totiž bude čekat náročná tříkilometrová trať tvořená přírodními a umělými překážkami,“ pozval za pořadatele Vladimír Orlita. Kvalifikace jezdců je v areálu sportovišť v lokalitě Kouty plánována od 9.00. Hlavní klání startuje v sobotních 13.30 třídou Hobby.

City Extreme Enduro ValMez pravidelně podporuje také město. „Enduro a Valašské Meziříčí patří neodmyslitelně k sobě, za což vděčíme celé řadě špičkových jezdců. Jsem rád, že se našla skupina nadšenců kolem Vladimíra Orlity, která tento sport v našem městě oživila. Díky spolupráci s naší komisí BESIP jsou navíc součástí doprovodného programu také aktivity zaměřené na bezpečnost v dopravě dětí i dospělých, což je ideální spojení,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

O doprovodný program se tak tradičně postará Komise BESIP Valašské Meziříčí ve spolupráci se SVČ Domeček a místní skupinou ČČK. Návštěvníci se mohou v areálu sportovišť těšit na bohatý celodenní program, který zakončí vystoupení místních kapel.

Více informací na www.endurovalmez.cz a facebook City Extreme Enduro ValMez.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí