Vsetínští zastupitelé schválili mimořádnou dotaci pro mládežnický hokej
Vsetínští zastupitelé schválili mimořádnou dotaci pro mládežnický hokej
Ilustrační foto: www. hc-vsetin.cz

Vsetín – Z důvodu výrazného zdražení energií a s ním spojených zvýšených nákladů na užívání ledové plochy zimního stadionu Na Lapači požádal Valašský hokejový klub (VHK) Vsetín město o mimořádnou finanční podporu. Zastupitelé mu na dubnovém zasedání schválili poskytnutí dotace ve výši 2,3 milionu korun.

„Neočekávané navýšení nákladů na pronájem zimního stadionu, který je ve vlastnictví města, zapříčinil dramatický růst ceny elektřiny. Ta, ve srovnání s rokem 2021, narostla na trojnásobek. Hokejový klub se sice aktivně snaží získávat finanční prostředky z různých zdrojů, ale bez pomoci města by měla vzniklá situace negativní dopad na činnost mládežnického hokeje ve Vsetíně,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička a dodal: „Mládežnickému hokeji se věnuje celkem 255 osob, přičemž ze Vsetína se tomuto sportu věnuje 185 dětí a mládežníků. Naší snahou je, aby mohli tento sport i nadále provozovat.“

VHK Vsetín získal od města v loňském roce v rámci dotačního titulu pro sport podporu ve výši 5,9 milionu korun. V průběhu letošního ledna uzavřel s městskou společností Vsetínská sportovní, která je provozovatelem zimního stadionu, novou nájemní smlouvu, v níž byly vyčísleny náklady na úrovni odpovídající aktuálním zvýšeným cenám energií. Oproti cenám z roku 2021 tak náklady za pronájem stadionu narostly o 2,3 miliony korun. A právě takovou částku schválili zastupitelé hokejovému klubu jako mimořádnou dotaci.

Mgr. Jana Raszková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín