Uherskohradišťská nemocnice podpoří běh a procházku pro miminka do dlaně
Uherskohradišťská nemocnice podpoří běh a procházku pro miminka do dlaně
foto: Nemocnice Uherské Hradiště

Zlínský kraj – Organizace Nedoklubko, se kterou pojí Uherskohradišťskou nemocnici dlouhá a úspěšná spolupráce, pořádá v neděli 1. května charitativní běh pro miminka do dlaně. Cílem je upozornit na problematiku předčasného porodu, vyzdvihnout špičkovou úroveň české neonatologie a finančně podpořit konkrétní novorozenecká oddělení, která o předčasně narozené děti pečují.

„Běh a procházku pro miminka do dlaně pořádáme i letos u příležitosti Světového dne rodičů předčasně narozených dětí. Pokud chcete podpořit novorozenecké oddělení v Uherskohradišťské nemocnici, není nic jednoduššího než se zaregistrovat a vyrazit. Můžete zaběhnout maraton, symbolicky oběhnout blok nebo se projít s kočárkem. Každý kilometr se počítá,“ říká Karla Uherková z organizace Nedoklubko.

„Nedoklubko podporuje naši nemocnici dlouhodobě a vždy se jedná o výbornou spolupráci. Díky organizaci jsme mohli pořídit spoustu nezbytných pomůcek pro nejmenší miminka. Moc si jejich pomoci vážíme a děkujeme za ni. Náš tým je na neděli připravený. Doufám, že se nám podaří nachodit a uběhnout co nejvíce kilometrů,“ dodává primářka dětského oddělení MUDr. Irena Baroňová.

Minimální výše startovného je 100 Kč, celá částka poputuje na podporu konkrétního novorozeneckého oddělení. Vybraný výtěžek bude následně použit na potřebné pomůcky a vybavení. Více informací a návod k registraci naleznete na www.nedoklubko.cz.

Mgr. Lucie Sedláčková, tisková mluvčí Uherskohradišťské nemocnice