Vsetín v přestřelce podlehl Jihlavě, i přes druhou prohru v řadě zůstává třetí
Vsetín v přestřelce podlehl Jihlavě, i přes druhou prohru v řadě zůstává třetí
Hokejisté Vsetína slaví postup do semifinále play-off. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Hokejisté Vsetína si v Chance lize připsali druhou porážku v řadě, což se jim do této doby nestalo. Valaši před týdnem neuspěli doma proti Šumperku, ve středu večer tahali za kratší konec i v Jihlavě, kde v přestřelce padli 4:6. I tak udrželi právě před Duklou třetí pozici, jejich náskok se však ztenčil na jediný bod.
„Mé hodnocení bude stručné. Při utkání s tak kvalitním soupeřem jsme se dopustili hodně individuálních chyb a pak je hrozně těžké zápas uhrát. I když jsme ke konci dotahovali, tak předvedená hra nebyla úplně dle našich představ a Jihlava byla lepší,“ uznal jeden z hostujících trenérů Jan Srdínko.

Vsetín nezačal na Vysočině špatně, v 11. minutě šel dokonce gólem Vlacha do vedení. Jenže Dukla ještě do první sirény skóre otočila. Vyrovnání zařídil v oslabení Havránek, obrat završil Skořepa.

Domácí se zklidnili a své vedení v prostřední části ještě navýšili Hostujícího gólmana Málka překonali Lichanec a Illéš. Za hosty kontroval pouze Rob.

Vsetín ovšem nesložil zbraně, dál bojoval a útočil. Brož sice ve 47. minutě zvyšoval na 5:2, ale Vsetínští závěr pořádně zdramatizovali. Po gólech Romana Vlacha a Zemana to bylo jenom o gól.

Jihlava, která si vypomohla i obráncem Rutarem z Olomouce, ale v bláznivém závěru vedení nepustila. Triumf Dukly zpečetil Seman.

„Vstup do zápasu jsme měli výborný. V prvních deseti minutách měl Vsetín jednu střelu, co si tak pamatuji. Pak jsme paradoxně a nešťastně soupeři tečovali puk před branku a Vsetín se dostal do vedení. Poté nám to při našem oslabení vsetínský gólman trošku vrátil. Následně se nám podařilo využít přesilovku, i když nebyly dle našich představ. Ale výkon byl z naší strany velice dobrý. Když soupeř prohrával, tak přidal a místy nám to dělalo problémy,“ prohlásil asistent trenéra Dukly Jihlava Karel Nekvasil.

Pro Vsetín to bylo vůbec poprvé v sezoně, kdy prohrál druhé utkání v řadě. O víkendu mají Valaši volno, do akce půjdou zase v pondělí, kdy se na Lapači utkají s Porubou.

CHANCE LIGA, 36. kolo 

HC DUKLA JIHLAVA – VHK ROBE VSETÍN 6:4 (2:1, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 14. T. Havránek, 19. Skořepa (Čachotský), 28. Lichanec (T. Havránek), 35. Illéš (Čachotský), 47. Vítězslav Brož (M. Zadražil, Zeleňák), 60. F. Seman (Zeleňák) – 11. R. Vlach (Štach), 33. Rob (Pšurný), 52. R. Vlach (J. Říha, R. Půček), 60. A. Zeman (D. Březina). Rozhodčí: Ondráček, Marek – Měkýš, Kleprlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 841. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4, 6:4.

Jihlava: Žukov – Zeleňák, Valenta, L. Mareš, A. Rutar, Eliáš, Kachyňa, Kowalczyk – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – Helt, Lichanec, Illéš – Cachnín, M. Zadražil, Vítězslav Brož – T. Harkabus, F. Seman, Houška. Trenér: Ujčík.

Vsetín: J. Málek – Jerofejevs, Ondračka, J. Říha, Smetana, Štach, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák , Pšurný, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Pitule, D. Březina. Trenér: Stantien.

Michal Konečný, zlin.cz