Berani bez trenéra Jenáčka podlehli oslabenému Třinci, situace je kritická
Berani bez trenéra Jenáčka podlehli oslabenému Třinci, situace je kritická
Hokejisté Vsetína si výhrou nad Frýdkem – Místkem pojistili druhé místo. foto: VHK Robe Vsetín

Zlínský kraj– Stíhací jízda za záchranou extraligy se nekoná. Hokejisté Zlína nezvládli další zápas, v nejvyšší soutěži prohráli popáté z posledních šesti zápasů a dál zůstávají poslední, navíc ztráta na třinácté Kladno narostla už na sedm bodů. Berani v pátečním 41. kole podlehli oslabenému Třinci 2:6.

Obhájce mistrovského titulu ani nevadilo, že nastoupil se sedmi hráči z partnerského klubu ve Frýdku-Místku. Oceláři vstřelili polovinu branek v přesilových hrách, ve kterých ale také jednou inkasovali. Obě branky hostí vstřelil kapitán Pavel Kubiš.

„Byli jsme v situaci, když jsme se s Třincem nedohodli na přeložení zápasu na vhodný termín. Soupeř přes oslabení postavil silný tým, nám pár hráčů taky chybělo. Chtěli jsme vstoupit do zápasu v dobrém tempu, což se nám podařilo jen úvodní tři střídání. Poté jsme se nechali zbytečně vyloučit do tří, a to určilo další ráz celého duelu. Ta tři vyloučení v první třetině nám zvala odhodlání a domácí se dostali do vedení. Bohužel dostáváme laciné góly a každého protivníka posadíme do tempa. Třinec vyhrál zaslouženě, zatímco my jsme opět bez bodů a odjíždíme s prázdnou,“ uvedl první asistent hlavního trenéra PSG Berani Zlín Luboš Rob.

Zlínu k lepšímu výsledku nepomohl ani útočník Havířova Jakub Doktor, který si na ledě Třince odbyl premiéru ve žlutomodrém dresu. Za hosty kvůli marodce nastoupil i obránce Přerova Robert Černý.

Berani ve Slezsku postrádali nejen Okála a Němce, ale i trenéra Jenáčka, který je v izolaci.

Domácí, kteří hráli poprvé po deseti dnech a po týdenní karanténě, během které si odložili tři zápasy a přišli o první místo v tabulce, však počítali mnohem větší ztráty.

Obhájci titulu hráli například bez Růžičky, Vrány či Musila. Díky četným absencím si první extraligový start připsali obránce Teper a polští útočníci Komorski s Lyszczarczykem.

Favorit sice v úvodu promarnil dlouhou přesilovku pět na tři, ale v deváté minutě šel po trefě Chmielewského do vedení. Kubiš vzápětí výsledek srovnal, ale soupeř dvěma využitými početními výhodami odskočil na 3:1. Nejdříve se z levého kruhu prosadil Chmielewski a o chvíli později se po další hezké souhře trefil Daňo.

Zlín se snažil, ale v zakončení se trápil. Šanci na zvrat na chvíli oživil Kubiš, jenž v oslabení snížil na 3:2, ale Třinec čtvrtým gólem uklidnil Kurovský. Odpor Beranů definitivně zlomil prvním gólem v sezoně obránce Jaroměřský.

Zkázu hostujícího týmu zakončil v přesilové hře Nestrašil. „Zápas jsme měli dobře rozehraný, dobře jsme bruslili a gól na začátku duelu nám pomohl. Musím pochválit kluky, že zápas odehráli velmi dobře, celých šedesát minut jsme hráli jako tým. Gólů mohlo padnout ještě více, neboť ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí. Soupeř ujel při naší přesilovce, snížil a trochu jsme znervózněli. Zaslouženě bereme tři body a vrátili jsme se zpět na první pozici,“ zhodnotil duel třinecký kouč Václav Varaďa.

Zlíňané další zápas sehrají v úterý na ledě Plzně. Nedělní domácí duel s Mladou Boleslaví byl kvůli nákaze koronavirem v týmu soupeře odložen.

Tipsport extraliga, 41. kolo –

HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Chmielewski (J. Michálek, Lyszczarczyk), 10. Chmielewski (Kundrátek), 14. Daňo (Miloš Roman, Svačina), 43. Kurovský (Svačina, D. Krenželok), 46. Jaroměřský (M. Kovařčík), 58. A. Nestrašil (Svačina, Daňo) – 9. Kubiš (R. Černý), 36. Kubiš (R. Veselý). Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Třinec: Mazanec – Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, M. Doudera, Teper, D. Krenželok, J. Michálek – Chmielewski, A. Nestrašil, Daňo – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Svačina, M. Kovařčík, Kurovský – Šlahař, Komorski, Lyszczarczyk. Trenér: Varaďa.

Zlín: Kašík – T. Hanousek, Mamčics, Ferenc, Suhrada, Žižka, R. Černý, Dluhoš – Flynn, R. Veselý, Mallet – Michasjonok, Hejcman, Kubiš – Vopelka, Honejsek, J. Doktor – Fryšara, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: Rob a Martin Hamrlík.

Michal Konečný, zlin.cz
Hokejisté Zlína (žluté dresy) podlehli oslabenému Třinci a dál zůstávají poslední. Foto: HC Oceláři Třinec