Valašsko běží proti samotě
Valašsko běží proti samotě

Valašsko – Blíží se další ročník tradiční charitativní akce ADRAběh, která se uskuteční v období mezi 28. zářím a 9. říjnem 2022. V letošním roce budeme vybíhat na podporu dobrovolnictví v České republice, aby nikdo z potřebných nemusel být sám. Poběžíme společně proti samotě!

ADRAběh je i v?letošním roce určen nejen jednotlivcům, ale i skupinám a firmám. Protože akce proběhne virtuálně ve spolupráci s partnerem Rozběháme Česko, zapojit se mohou běžci a běžkyně doslova odkudkoli. Nicméně ani fanoušci kolektivních akcí nemusí zoufat. Chystáme zároveň i živé výběhy pod záštitou dobrovolnických center ADRA v několika městech v Čechách i na Moravě.

Ve Valašském Meziříčí se startuje 2. října 2022 v 16 hod u Domova pro seniory na Žerotínově ulici 1568 a pokračuje se po označené cyklostezce kolem Bečvy. Délku trasy si mohou účastníci podle svých sil zvolit sami – a to buď 3,5 km nebo 6 km.

Právě na jejich činnost poputuje výtěžek letošního ADRAběhu proti samotě. Dobrovolnická centra totiž propojují lidi ochotné pomáhat s těmi, kdo pomoc potřebují. Tisíce našich dobrovolnic a dobrovolníků přináší radost a blízkost do života i dětem v?dětských domovech, dlouhodobě nemocným ve zdravotních zařízeních, a především staršími lidem v?jejich domácnostech, a i v domovech pro seniory. Právě seniorky a senioři se často se samotou potýkají dnes a denně.

„Samota, pokud by si jí člověk připouštěl, vede na psychiatrii. A to já nechci dovolit,” říká paní Runa (93 let, Brno).

Jelikož to jsou často právě seniorky a senioři, kteří se se samotou potýkají dnes a denně, rádi bychom v?rámci této benefiční akce vyzvali všechny účastníky, aby si vzpomněli na své rodiče, babičky a dědečky, strýce a tety, ale i na své kamarády a známé, a šli si společně zasportovat. V ADRAběhu totiž odedávna platí, že více než počet kilometrů, je důležitý počet lidí, kterým společně můžeme pomoci.

Rádi bychom vyzvali všechny účastníky a účastnice, aby ADRAběh využili i k setkání se svými rodiči, babičkami a dědečky, strýci a tetami, kamarády a známými, a šli si společně zasportovat. V ADRAběhu totiž odedávna platí, že více než rychlost a počet zdolaných kilometrů je důležitý počet lidí, kterým společně můžeme pomoci.

Registrace probíhají od 28. srpna přes stránku www.adrabeh.cz.

Lidka Obadalová, koordinátor dobrovolníků, PR, dobrovolnické centrum ADRA