Den sportu na Vsetíně opět přilákal stovky dětí
Den sportu na Vsetíně opět přilákal stovky dětí
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín – Slunečné počasí provázelo 2. ročník Dne sportu na Vsetíně, který se uskutečnil v pátek 2. září. Přehlídka sportovních klubů a aktivit přilákala davy lidí. Vyzkoušet si mohli na tři desítky odvětví. Zpestřením byla autogramiáda vsetínských hokejistů a křest jejich nových dresů, novinkou pak prezentace sportovního KAPKA resortu a také kulturní program, který Den sportu v podvečer završil.
Fota: Jana Raszková, Michal Horský, Jiří Žůrek, Radovan Kocúrek

Loňský premiérový ročník Dne sportu na Vsetíně skončil úspěšně, a tak pořadatel, jímž je vsetínská radnice, neváhal, a opět oslovil místní sportovní organizace s žádostí o spolupráci. Téměř celý Lapač včetně sportovní haly a zimního stadionu tak byl v pátek 2. září rozdělen na sektory, v nichž se sportovní kluby prezentovaly. „Těší mne, když vidím, kolik možností sportování v našem městě je, a věřím, že kdo sportovat chce, ať už jde o dítě či dospělého, najde si odvětví, jež mu bude vyhovovat,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Dopoledne patřilo školám. Děti se již od rána seznamovaly s jednotlivými sporty. Před zimním stadionem to byl hokej či šprtec, na antukových kurtech volejbal, tenis a nohejbal, ve sportovní hale pak házená, basketbal a florbal. Na dalších místech pak měly stánky fotbal, biatlon a další odvětví. Předvedly se i kluby působící pod střediskem volného času Alcedo.

Odpoledne se pak školáci často vraceli s rodiči a ukazovali jim, kterému sportu by se chtěli věnovat. „Věřím, že tento veletrh ukázal, jak široké spektrum sportů je na Vsetíně možné provozovat. Kromě podpory finanční, která klubům proudí každoročně z městského rozpočtu, jsme jim jistě touto akcí pomohli i s náborem nových členů,“ uvedl místostarosta pro sport Tomáš Pifka (STAN).

Součástí odpoledního programu byla zdravice zástupců vedení města, po níž následovaly křest nových dresů VHK Vsetín a autogramiáda. Od 17 do 18 hodin se na pódiu představila místní kapela Bulletproof Puppets a po ní následoval koncert pražského revivalu Aerosmith.

Jiří Žůrek