Ultimátum zabralo! Berani se zvedli a vyhráli potřetí v řadě
Ultimátum zabralo! Berani se zvedli a vyhráli potřetí v řadě
Zlínští hokejisté přehráli pražskou Slavii 5:2. Foto: David Peška foto: David Peška

Zlínský kraj – Zlínští Berani dokázali navázat na dvě předchozí výhry a po úvodní bídě se výsledkově konečně zvedají. Třetí vítězství v řadě vybojovali na domácím ledě proti HC Slavii Praha, kterou v rámci 10. kola hokejové Chance ligy porazili 5:2.
Zdá se, že ultimátum v podobě snížení platů v případě nesplnění stanovených výkonnostních cílů zabralo. Hokejisté Zlína se konečně nadechli a také ve včerejším zápase proti pražské Slavii potvrdili zlepšenou formu z předchozích dvou kol a vítěznou šňůru natáhli už na tři vítězství v řadě.

Svěřenci Rostislava Vlacha šli již ve 2. minutě do rychlého vedení, ale Pražané srovnali krok v 8. minutě. Utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy Berani nasázeli sešívaným tři góly a zlepšenou produktivitou rozhodli zápas. Slavia snížila na začátku třetí třetiny z přesilovky, ale Berani tříbodové vítězství zpečetili dvě minuty před třetí sirénou pátým gólem.

Zlínští měli před zápasem problémy se sestavou, neboť tým skolila především v útoku řada zranění (Antonín Honejsek, Denis Kindl, Valentin Claireaux), navíc disciplinární trest v podobě stopky na dva zápasy vyfasoval Tomáš Pospíšil. Na ledě se tak objevil jednadvacetiletý útočník Jakub Apolenář z druholigového Havířova.

„Podařil se nám vstup do utkání. Dali jsme rychle první branku, i když nás poté zabrzdil nešťastný vlastní gól. Vydařená druhá třetina rozhodla o utkání. Poté jsme zápas zbytečně zdramatizovali vyloučeními na naší straně. Důležitým faktorem bylo, že jsme přestáli přesilovku soupeře pět na tři, neboť výsledek mohl být těsný. Po zásluze se radujeme z výhry,“ uvedl po zápase 1. asistent trenéra PSG Berani Zlín Juraj Jurík.

„V první třetině jsme tempo soupeře ještě stíhali, v úvodu se hrál slušný hokej. Bohužel ve druhé třetině jsme udělali zásluhou naší lehkovážnosti nevynucené chyby. Třikrát jsme inkasovali, což rozhodlo o naší prohře. Ve třetí třetině jsme dali z přesilovky ještě gól, ale bohužel se nám nepříznivý výsledek nepodařilo otočit,“ zhodnotil duel kouč Slavie Pavel Kolařík.

Další utkání sehraje Zlín ve středu 12. října s rezervním týmem Dynama Pardubice, utkání se hraje na ZS v Chrudimi.

10. kolo / pondělí 10. 10. 2022 / 17:30

PSG Berani Zlín – HC Slavia Praha 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. min Hejcman (Köhler, Bartko), 24. Kubiš (Husa, J. Ondráček), 28. Illéš (P. Mrázek, Köhler), 30. Gazda, 58. P. Mrázek (P. Sedláček) – 8. Houška, 41. Knotek (Klikorka, Všetečka). Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Hanzlík, Roischel. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 713. Střely na branku: 32:32. Zblokované střely 12:11. Bloky: 10:8 Vhazování 38/78 (49%) – 40/78 (51%). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

PSG Berani Zlín: Huf – M. Zbořil, Suhrada, Gazda, Husa, Bartko, M. Novotný – P. Mrázek, P. Sedláček, Apolenář – J. Ondráček (A), Chludil, Kubiš (C) – Illéš, Hejcman, Köhler (A) – Frömel, Gago, Luža. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Horák.

HC Slavia Praha: R. Málek – Hejda, Žovinec, Matyáš, Klikorka, Szathmáry, Barák (A), Němeček – Kern, Žejdl, Knotek (C) – J. Brož, Vl. Růžička, Všetečka – L. Strnad, Závora, Havrda – Houška, Poletín (A), Simon. Trenéři: Veber, Kolařík, R. Málek st.

Kateřina Nosková