Berani udolali Přerov v prodloužení, Vsetín přišel o první místo
Berani udolali Přerov v prodloužení, Vsetín přišel o první místo
Hokejisté Zlína si připsali důležitou výhru 2:1. foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák

Zlín, Vsetín – Hokejisté Zlína se zvedli, po sérii čtyř porážek v řadě podruhé za sebou zvítězili. Berani v sobotním zápase 9. kola Chance ligy uspěli v Přerově, který zdolali 2:1 v prodloužení.
Hosty, kterým po sestupu z extraligy start sezony v druhé nejvyšší lize nevyšel, dostal po patnácti sekundách druhé třetiny do vedení Petr Mrázek. V 37. minutě vyrovnal Tomáš Doležal. V čase 62:08 rozuzlil utkání Pavel Sedláček.

„Za dva body jsme určitě rádi,“ poznamenal asistent trenéra Zlína Juraj Jurík.

Oba týmy v předchozích letech spolupracovaly a nyní se po sestupu Beranů z nejvyšší soutěže utkaly v soutěžních zápasech po dlouhých dvaačtyřiceti letech. Nové derby přineslo vyrovnaný souboj a pouze dva góly v základní hrací době. Berani šli do vedení na začátku druhé třetiny, Přerov vyrovnal v 37. minutě. Svěřenci Rostislava Vlacha byli v prodloužení šťastnějším týmem.

„První třetinu jsme hráli velice dobře, podle našich představ. Dařilo se nám založení útoku, drželi jsme se na puku v útočné třetině. Vytvořili jsme si šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Do druhé třetiny jsme dobře vstoupili a hned na začátku jsme dali gól. Nevím, z jakého důvodu, ale od té doby jsme úplně vypadli ze zápasu. Domácí jako kdyby ztratili ostych, začali více bruslit. Měli jsme problém s rozehrávkou, soupeř na nás zatlačil. Začali jsme kupit chyby, z kterých pramenily možnosti Přerova,“ hodnotil duel Jurík.

Poslední dvacetiminutovka byla o tom, kdo dá gól, vyhraje. „Svou nedisciplinovaností jsme soupeři opět nabídli šanci, aby zápas zvrátil. Naštěstí jsme se v oslabení semkli, hráli jsme bojovně, dali jsme do toho ducha. V prodloužení jsme skórovali z ojedinělé příležitosti, měli jsme i trochu štěstí,“ uznal Jurík.

Vsetín po úvodní sérii pěti zápasů bez ztráty bodu počtvrté za sebou nebodoval. Vítěz základní části minulé sezony Litoměřice doma po prvních třech porážkách podruhé v řadě zvítězil. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí k tomu přispěl Josef Jícha a dva góly a jednu přihrávku si připsal Lukáš Válek. Valachy trápí rozsáhlá marodka a odložili si kvůli ní pondělní domácí duel s Přerovem.

Druhé utkání za první tým odehrál tahoun juniorky Marek Melenovský, příležitost dostal také odchovanec Václav Kočí. Zkušenosti coby brankářská dvojka nabíral David Tkadlec (všichni ročník 2003).

„První třetina z naší strany byla katastrofální, každé střídání bylo šancí pro domácí. Držel nás gólman. Ve druhé třetině se obraz hry změnil, začali jsme napadat, vytvořili jsme si hromadu příležitostí, dokonce jsme skórovali v oslabení a otočili. Litoměřice ale trestaly naše chyby a zaslouženě vyhrály,“ uznal hostující kouč Roman Stantien.

Chance liga, 9. kolo –

HC ZUBR PŘEROV – PSG BERANI ZLÍN 1:2 V PRODLOUŽENÍ (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

Branky: 37. T. Doležal – 21. P. Mrázek, 63. P. Sedláček. Rozhodčí: Bejček, Jaroš – Kučera, Vašíček. Vyloučení: 4:3, navíc Pospíšil (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2246.

HC STADION LITOMĚŘICE – VHK ROBE VSETÍN 7:3 (1:1, 5:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Výtisk (P. Svoboda, Holý), 26. Válek (Kuťák, Jícha), 28. Jícha (Guman, Válek), 37. Procházka, 37. Jícha (Hampl), 40. Válek (Jícha, Guman), 57. Kracík (Procházka) – 14. Rob (Jonák, Sihvonen), 22. Lichanec (Jenyš), 40. Berger (Voženílek). Rozhodčí: Petružálek, Hucl – Juránek, Pěkný. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 1 130. Střely na branku: 36:35. Zblokované střely: 14:8. Vhazování: 32:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:3, 7:3.

Michal Konečný