Trip po západních Čechách se Beranům nevydařil. Domů se vrátili bez bodu
Trip po západních Čechách se Beranům nevydařil. Domů se vrátili bez bodu
Hokejisté Zlína prohráli na ledě Karlových Varů 1:5 a jsou blízko sestupu z extraligy. foto: Energie Karlovy Vary

Zlínský kraj – Zlínským hokejistům víkendový trip po západních Čechách vůbec nevyšel. Berani po pátečním nezdaru v Plzni neuspěli ani v neděli na ledě Karlových Varů, Energii podlehli i počtvrté v letošní sezoně, tentokrát 1:5, a z poslední příčky ztrácejí na Kladno už sedmnáct bodů. Šance na udržení nejvyšší soutěže je minimální.
„Přijeli jsme sem po zápase v Plzni, který jsme prohráli a nepodařilo se nám vstřelit gól. Koncovka nás stále trápí. Začátek jsme měli dobrý, byly tam dvě vyložené šance. Třetina z naší strany nebyla vůbec špatná, nicméně jsme měli osm střel bez gólu a Vary nám z první střely daly hned gól. Tam se zápas začal odvíjet v náš neprospěch a dále to pokračovalo,“ hodnotil duel asistent zlínského trenéra Luboš Rob.

„Druhá třetina byla z naší strany rovněž slušná, ale bohužel chyběly góly. Snažili jsme se ve druhé třetině dát gól, ale nedali jsme ho. Ve třetí třetině přišla zbytečné vyloučení. Vary odskočily na 4:1 v přesilovce a poté si výsledek již pohlídaly, zatímco my jsme ztráceli sílu i energii se zápasem něco udělat,“ přidal zklamaně.

Moravané začali v lázeňském městě aktivně, ale Energie byla produktivní a v 15. minutě vedla již 3:0!

Berani sice ještě před první sirénou zásluhou šťastné teče kapitána Kubiše výsledek snížili, ale nadále se trápili v zakončení a další gól nepřidali.

Naopak v pohodě hrající karlovarský tým přidal ve třetí třetině dva góly a dovedl zápas bez problémů do úspěšného konce.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat velmi důležité tři body. Dokázali jsme zlepšit náš výkon ve všech atributech, nasazení, pohybu, v dohrávání soubojů a v produktivitě. Zlín hrál dvě třetiny minimálně velmi dobrý hokej, vytvářel si šance. Nebýt gólmana Habala, který nás podržel zejména v první třetině a nebýt naší lepší produktivity, zápas by se určitě odvíjel jinak,“ je přesvědčený asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary Tomáš Mariška.

Podle něj konečný výsledek neodpovídá průběhu hry. „Protože Zlín se rval velmi statečně a byl velmi těžkým soupeřem. Jsem rád, že jsme zápas, který pro nás nebyl jednoduchý, zvládli, a prosadili se v ofenzivní části, byli jsme výrazně obětavější a kompaktnější v defenzívě s výjimkou prvních deseti až patnáct minut,“ dodal Mariška.

Hokejisté Zlína další domácí zápas sehrají ve čtvrtek 17. února s Jágrovým Kladnem.

Hokejová Tipsport extraliga, 52. kolo –

HC Energie Karlovy Vary – PSG Berani Zlín 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Černoch (D. Mikyska), 14. Kulich (Weinhold, Vondráček), 15. T. Havlín (T. Rachůnek, Hladonik), 44. Pulpán (T. Rachůnek, T. Mikúš), 55. Vondráček (T. Havlín) – 19. Kubiš (Karafiát). Rozhodčí: Hradil, Šindel – Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:7, navíc O. Němec (Zlín) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Karlovy Vary: Habal – T. Havlín, Pulpán, Parkkonen, Dlapa, Weinhold, Mikyska, Tureček – Koblasa, T. Mikúš, T. Rachůnek – Vondráček, Hladonik, Kulich – Kohout, Černoch, O. Beránek – Osmík, Jiskra, Redlich. Trenér: Pešout.

Zlín: Huf – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Matyáš Hamrlík – Mallet, Claireaux, Honejsek – Zabusovs, R. Veselý, Kubiš – Michasjonok, Hejcman, Köhler – Karafiát, Makarenko, P. Sedláček. Trenér: Jenáček.

Michal Konečný, zlin.cz