Berani stále živí naději na záchranu. Doma v předehrávce přestříleli Liberec
Berani stále živí naději na záchranu. Doma v předehrávce přestříleli Liberec
Hokejisté Vsetína si výhrou nad Frýdkem – Místkem pojistili druhé místo. foto: VHK Robe Vsetín

Zlínský kraj – Zvedli si náladu, po třetí domácí výhře v řadě oživili šanci na záchranu extraligy. Hokejisté posledního Zlína porazili v předehrávce 51. kola Liberec 5:3 a čtrnáctému Kladnu se přiblížili na rozdíl jedenácti bodů. Berani středeční duel rozhodli třemi brankami ve druhé třetině. Dvakrát se trefil kapitán Kubiš, po jedné trefě přidali Michasenok, Gazda a Mallet.
„Podali jsme dobrý výkon, nesrazil nás první inkasovaný gól a dokázali jsme zareagovat. V náš prospěch rozhodla obětavost a bojovnost hráčů. Ubránili jsme řadu oslabení, zblokovali hodně střel. Byli jsme efektivní v koncovce, když se dá pět gólů, mělo by se vyhrát. I za stavu 5:2 jsme stále trnuli o výsledek, protože Liberec je kvalitní mužstvo, jde tabulku stále nahoru,“ zhodnotil duel hlavní zlínský trenér Luboš Jenáček.

Bílí Tygři naopak odjeli na sever Čech rozladění. „Jsem zklamaný z předvedeného výkonu, v určitých fázích utkání si hráči mysleli, že to půjde samo. Zlín hrál výborně, presoval po celém kluzišti a trestal nás z brejků. I přes tři vstřelené góly jsme bohužel dost inkasovali a nepomohli jsme si ani přesilovkou. Velmi dobrý výkon domácích, gratuluji Zlínu k výhře,“ uvedl liberecký kouč Patrik Augusta.

Berany nerozhodila ani rychlá branka Rychlovského ze 4. minuty. Vyrovnání zařídil z trestného střílení Michasjonok, obrat završil Kubiš. V polovině zápasu pak obránce Gazda zvýšil na 3:1 a parádní třetinu pečetil čtvrtým gólem Mallet.

Liberec v závěru výsledek už jenom zkorigoval, triumf Zlína završil kapitán Kubiš.

„Je pravda, že po zápase v Hradci jsme měli co odčinit a dneska nás to chytlo ve formě. Asi to byl letos náš nejlepší výkon. Nemůžeme se na to vykašlat a říkat si, že to nemá cenu. Dokud nosíme zlínský dres a máme na zádech svoje jméno, tak se musíme rvát. Není to tak, že bychom po zápase spolu skákali a užívali si to jako v dřívějších letech. Každá výhra ovšem udělá radost a pomůže nám dostat se na vítěznou vlnu,“ věří Kubiš.

Hokejisty Zlína nyní čeká třídenní trip po západních Čechách. V pátek 11. února se představí v Plzni a v neděli vyzvou Karlovy Vary.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 51. kola –

PSG Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Michasjonok z tr. střílení, 26. Kubiš (Ferenc, Hejcman), 30. Gazda (Michasjonok, Kubiš), 34. Mallet (Honejsek, Zabusovs), 55. Kubiš (Hejcman) – 4. Rychlovský (Čederle), 50. J. Šír (Šmíd, M. Ivan), 57. J. Šedivý. Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Gerát, Ganger. Vyloučení: 6:6, navíc R. Veselý – J. Šedivý oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Zlín: Kašík – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka – Mallet, Claireaux, Honejsek – Zabusovs, R. Veselý, Kubiš – Michasjonok, Hejcman, Köhler – Okál, Makarenko, P. Sedláček. Trenér: L. Jenáček.

Liberec: J. Pavelka – J. Šedivý, Šmíd, Melancon, Aubrecht, Štibingr, M. Ivan, Derner – Ordoš, Filippi, Birner – Zachar, J. Šír, Faško-Rudáš – Klapka, P. Jelínek, J. Vlach – Jiruš, Čederle, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Michal Konečný, zlin.cz