Slovácko odcestovalo do Turecka bez Levina, ve výpravě je naopak bosenský obránce Šuvalija
Slovácko odcestovalo do Turecka bez Levina, ve výpravě je naopak bosenský obránce Šuvalija
Trenér Slovácka Martin Svědík. foto: 1.FC Slovácko

Zlínský kraj – Bez ruského záložníka Vladislava Levina, zato s mladým bosenským stoperem Aldenem Šuvalijou odcestovali ve středu brzy ráno na soustředění do Turecka fotbalisté Slovácka.
Ve výpravě do Beleku bylo dvaadvacet hráčů do pole a tři gólmani. Kromě obvyklých opor na jih Evropy zamířila také jihokorejská posila Kim Seung-Bin z pražské Dukly nebo obránce Alden Šuvalija, který na podzim hostoval na Slovensku ve Zlatých Moravcích, ale v zimě dostane šanci ukázat se ve Slovácku, kde zabojuje o místo v kádru.

Trenér Svědík, který po konci podzimní části FORTUNA:LIGY absolvoval chirurgický zákrok a k mužstvu se připojil až v úterý, naopak nepočítá s Vladislavem Levinem. Ruský záložník dostal svolení hledat si nové angažmá. „Zatím zůstává s námi. Uvidíme, zda si něco najde,“ poznamenal sportovní manažer Slovácka Veliče Šumulikoski. Jinak kromě Kima žádná další posila ve výpravě do Turecka není.

Celek z Uherského Hradiště na pobřeží Středozemního moře během týdne odehraje i dva přípravné zápasy. Soupeři mu budou turecké Genclerbirligi a holandský HSC 21 Haaksbergen. „Na prvním soustředění odehrajeme dva zápasy s lehčími soupeři, abychom vyplnili kondiční přípravu,“ uvedl Šumulikoski.

Účastník základní skupiny Evropské konferenční ligy se po návratu z Turecka doma příliš neohřeje, po dvou dnech na Moravě zase odcestuje na herní kemp do Chorvatska. „Vedení a trenéři se nás ptali, jak bychom si to představovali. Jestli chceme jedno delší soustředění nebo dvě kratší. Chtěli jsme dvě kratší. Myslím si, že Turecko bude super, je tam krásné počasí. Bude to lepší než trénovat na umělce,“ říká stoper Slovácka Stanislav Hofmann.

ZIMNÍ PŘÍPRAVA 1. FC SLOVÁCKO

4. až 11. ledna – zimní soustředění v Turecku7. ledna – Genclerbirligi SK – 1.FC SLOVÁCKO (Belek)10. ledna – HSC 21 Haaksbergen – 1.FC SLOVÁCKO (Belek)14. až 21. ledna – herní soustředění v Chorvatsku
15. ledna – NK Hajduk Split – 1.FC SLOVÁCKO (Umag)
18. ledna – Budafoki MTE – 1.FC SLOVÁCKO (Umag)
21. ledna – NK Bravo – 1.FC SLOVÁCKO (Umag)
28. ledna – start jarní části ligy (1.FC SLOVÁCKO – SK České Budějovice)

Michal Konečný