Silvestrovská cena Vsetína v plavání přinesla i jeden rekord
Silvestrovská cena Vsetína v plavání přinesla i jeden rekord
foto: Radovan Kocúrek

Vsetín – Ve dnech 28. a 29. prosince se v městských lázních konal již 49. ročník Silvestrovské ceny Vsetína v plaveckém pětiboji.

Tradičně poslední závod roku v České republice se skládal z celkem 5 disciplín – 100 m motýlek, znak, prsa a volný způsob a polohový závod na 200 m pro mladší žactvo, resp. 400 m pro starší žactvo a dospělé.

Na tento ročník přijelo celkem 178 závodníků a závodnic z 29 klubů ČR a jednoho ze Slovenska. K vidění byly vynikající výkony a dramatické boje ve všech disciplínách. Překonán byl rekord závodu na trati 100 m znak, který mezi staršími žáky vytvořil Filip Kopecký z PK Zlín časem 1:00,73 minuty. V jednotlivých disciplínách vyhrála domácí Michaela Janošíková v kategorii starších žaček na 100 m prsa. Na 100 m znak obsadila Barbora Šťastná 4. místo a na 100 m motýlek Amálie Zádrapová 5. místo.

Po dvoudenním klání byly sečteny body za všech pět disciplín a v jednotlivých kategoriích byli tito vítězové: starší žactvo – Filip Kopecký (PK Zlín) a Katrin Dohnálková (TJ Rožnov pod Radhoštěm), mladší žactvo – Jiří Zátopek (PK Kopřivnice) a Melánie Zvěřinová (PK Litomyšl), nejmladší žactvo – Martin Baláž (PK Krokodýl Brno) a Stella Fiedlerová (Elite Sport Akademy Hradec Králové), dorost + dospělí – Dominik Špaček (Kometa Brno) a Barbora Říhová (TJ Krnov).

Z domácích plavců skončila v pětiboji Barbora Šťastná na celkovém 7. místě. Cenu za nejlepší výkon si odvezli Barbora Říhová za 100 m volný způsob, kde časem 59,38 sekundy získala 606 bodů, a Dominik Špaček za 100 m prsa, kde vytěžil časem 1:03,33 minuty 667 bodů.

„Poděkování patří i všem rozhodčím, organizátorům a taktéž městu Vsetín a Zlínskému kraji za podporu této akce,“ uzavřel za pořadatele Pavel Obr.

Michal Horský