Rožnov vyhlásil nejlepší sportovce za rok 2021
Rožnov vyhlásil nejlepší sportovce za rok 2021
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov – Město Rožnov ocenilo nejlepší sportovce roku 2021. V Janíkově stodole ve Valašském muzeu v přírodě bylo oceněno za rok 2021 celkem pět sportovců jednotlivců, jeden kolektiv, jeden handicapovaný sportovec, dále trenér roku a oceněno bylo také 11 osobností rožnovského sportu. Ze všech nominantů byl vybrán a vyhlášen Sportovec roku 2021. Toto ocenění si odnesla Katrin Dohnálková (oddíl plavání, skoky na trampolíně). Cenu starosty města získala dlouholetá tenisová trenérka Melanie Molitorová, maminka známé tenistky a někdejší světové jedničky Martiny Hingisové.

V úterý 24. května 2022 oceňovalo město Rožnov pod Radhoštěm nejlepší sportovce a sportovní kolektivy za rok 2021. „Jsem rád, že jsme se opět sešli v hojném počtu a společně jsme mohli ocenit sportovní talenty. Mám radost, že tolik mladých lidí z Rožnova je úspěšných nejen v republikových, ale také v mezinárodních soutěžích v různých sportovních disciplínách,“ uvedl starosta Rožnova Jiří Pavlica.

Z oceněných sportovců byli vybráni ti nejlepší za rok 2021. V kategorii individuálních sportovců „mládež do 15 let“ byli oceněni Katrin Dohnálková (plavání, skoky na trampolíně) a Jan Liška (judo). V kategorii dorostenci a junioři do 21 let byli oceněni Adam Daniš (Sportovní kickboxing, wushu – sanda) a Michal Husek (atletika). V kategorii seniorů převzal ocenění sportovec roku Miroslav Godža (sportovní kickboxing, wushu – sanda).

Mezi kolektivy mládeže do 15 let byla z šesti návrhů oceněna štafeta žákyň v letním biatlonu na mistrovství České republiky do 15 let. V kategorii trenér roku si ocenění převzala Petra Juříčková (skoky na trampolíně).

Nejlepším sportovcem v kategorii „hendikepovaní sportovci“ za rok 2021 byl stejně jako v minulých letech vyhlášen Ondřej Bartošek (atletika). Ze všech navržených i oceněných nejlepších sportovců podle jednotlivých kategorií byla vyhlášena sportovkyní roku 2021 Katrin Dohnálková (oddíl plavání, skoky na trampolíně).

Starosta Rožnova Jiří Pavlica předal pamětní list Osobnostem rožnovského sportu (zasloužilí sportovci, trenéři, organizátoři a funkcionáři, kteří se svou celoživotní prací zasloužili o rozvoj sportu v Rožnově pod Radhoštěm). Vyhlášeni byli Melanie Molitorová (tenis), Václav Sirotek (volejbal), Miroslav Bil (volejbal), Vladislav Mikunda (skoky na lyžích), Jaroslav Krčmář (in memoriam, biatlon), Dagmar Mikulajová (volejbal), Ivan Martinát (házená), Jaroslav Komínek, Arnošt Vašek, Ivo Štůsek (všichni tenis), Josef Tvrdý (házená). Cena starosty města byla udělena Melanii Molitorové (tenis).

Bc. Marek Havran, MěÚ Rožnov pod Radhoštěm