Posila pro Berany! Útočník Sedlák podepsal ve Zlíně smlouvu do konce sezony
Posila pro Berany! Útočník Sedlák podepsal ve Zlíně smlouvu do konce sezony
Hokejisty Zlína před derby se Vsetínem posílil odchovanec Zdeněk Sedlák. foto: PSG Berani Zlín

Zlínský kraj – Hokejoví Berani hlásí před sobotním derby proti Vsetínu posilu do útočných řad. Smlouvu do konce sezony s mateřským klubem podepsal útočník Zdeněk Sedlák, který s mužstvem již týden trénuje.
„V útoku vítáme zvýšení konkurence, které Zdeněk přinese. Mohu sledovat, že od začátku roku udělal velký pokrok z pohledu kondice, což je vidět i nyní na ledě,“ uvedl hlavní trenér týmu PSG Berani Zlín Miloš Říha.

Dvaadvacetiletý Sedlák je zlínským odchovancem, v klubu v minulosti působil i jeho otec Zdeněk. Už v mládežnickém věku však Sedlák junior odešel sbírat zkušenosti do Finska, kde prošel akademií Kärpätu Oulu. Tamní nejvyšší seniorskou soutěž si epizodně zahrál v minulé sezóně, více však působil o patro níž v lize Mestis, kde odehrál přes stovku utkání s bilancí půlbodu na zápas. Letos v létě se vrátil zpět do Čech, když posílil extraligovou Plzeň, i vinou zranění za ni však odehrál jen osm duelů a rozehrával se v druholigových Klatovech. Minulý týden jeho západočeské angažmá skončilo a Sedlák se tak vrátil do rodného města, kde se pokusí Beranům pomoci poskočit v tabulce Chance ligy.

S mužstvem v uplynulém týdnu trénoval také obránce Lukáš Buchta, který se po zranění vracel z dánského Aalborgu. Ve Zlíně ale další šanci nedostane a bude si hledat nové angažmá.

„Lukáš u nás absolvoval sérii tréninků, ale v obraně je nyní velká konkurence. Vrátil se nám Martin Novotný, za týden se vrací i Dan Gazda, čímž se nám uzavírají možnosti. Tím však nevylučuji, že s některými hráči nebudeme jednat o možnostech trejdu,“ připustil Říha.

Michal Konečný