Páté vítězství v řadě! Berani před svými fanoušky porazili Jihlavu 4:1, slaví i Vsetín
Páté vítězství v řadě! Berani před svými fanoušky porazili Jihlavu 4:1, slaví i Vsetín
Hokejisté Zlína se na pondělní derby ve Vsetíně naladili výhrou nad Jihlavou. foto: PSG Berani Zlín

Zlín, Vsetín – Na pondělní derby se Vsetínem se naladili parádně. Hokejisté Zlína v Chance lize zvítězili popáté za sebou, v tabulce se posunuli již na sedmé místo. Výbornou formu potvrdili i v sobotu doma s Jihlavou, kterou zdolali 4:1. Branky zaznamenali Kratochvíl, Sedlák, Mrázek a Honejsek.
„Měli jsme dobrý vstup do utkání, lepší pohyb. Paradoxně nám uškodily přesilové hry, kdy jsme vypadli z nastoleného tempa. Ve druhé třetině nám pomohl za vyrovnaného stavu gól, kdy jsme soupeři brzy odskočili. Poté se zápas již vyvíjel podle naší režie, hra nebyla vůbec špatná. Těší nás, že se prosadila střelecky i lajna s Antonínem Honejskem,“ uvedl asistent trenéra Zlína Oldřich Horák.

Hosté se na Vysočinu vraceli smutní. „Zápas se nám nehodnotí dobře. Na druhou stranu je potřeba uznat, že Zlín odehrál velmi kvalitní duel a zaslouženě vyhrál. Mysleli jsme si, že všechno půjde v zápase samo pod dojmem předchozí výhry. Domácí měli lepší nohy, vyhrávali osobní souboje a drželi se na puku. Byl zázrak, že jsme pouze zásluhou výborného výkonu brankáře inkasovali v úvodní třetině jen jeden gól, neboť Zlín měl spoustu šancí. Druhá třetina se odvíjela v podobném duchu. Podařilo se nám sice vyrovnat v přesilovce, jenže za další minutu jsme špatně pokryli hráče před bránou a inkasovali druhý gól. To byl zlomový okamžik zápasu, neboť se domácí od této chvíle uklidnili. Třetí třetina byla v režii soupeře, z naší strany již žádné nebezpečí nehrozilo,“ zhodnotil duel asistent trenéra HC Dukla Jihlava Karel Nekvasil.

Vsetínský tým cestoval v sobotu k nelehkému utkání na led pardubické rezervy. Ačkoliv Východočeši bojují o záchranu Chance ligy, Valaši nezpanikařili a navzdory papírovým předpokladům soupeře nepodcenili. Tým trenéra Weintritta otočil nepříznivý stav a trpělivým výkonem zvrátil utkání na svou stranu. Vsetín tak zvítězil potřetí v řad, Pardubice zdolal v poměru 3:1 a posunul se na druhé místo tabulky.

Chance liga, 42. kolo

PSG BERANI ZLÍN – HC DUKLA JIHLAVA 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Kratochvíl (D. Kindl, Z. Sedlák ml.), 34. Z. Sedlák ml. (Kratochvíl), 52. P. Mrázek (Honejsek), 56. Honejsek (P. Mrázek) – 33. Skořepa (Dundáček, Čachotský). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Maštalíř, Roischlel. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. Diváci: 2 159. Střely na branku: 29:27.

Zlín: Huf – Gazda, Husa, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, Riedl – Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl – P. Mrázek, Honejsek, Kubiš – P. Sedláček, Gago, Köhler – T. Pospíšil, Hejcman, L. Heš. Trenéři: M. Říha ml., Z. Sedlák, Horák.

Jihlava: Beran – Chvátal, Bilčík, Kachyňa, D. Kolář, F. Kočí, Dundáček, Haman – T. Havránek, Skořepa (C), Čachotský (A) – Karabáček, Menšík, Harkabus – V. Brož, Juda, Cachnín – T. Chlubna, E. Meluzin. Trenéři: Ujčík, Nekvasil.

HC DYNAMO PARDUBICE B – VHK ROBE VSETÍN 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Kubíček (Drtina, Kaut) – 23. Sihvonen (Říha, Přikryl), 57. Říha (Š. Bláha, Přikryl), 60. Číp. Rozhodčí: Bejček, Kosnar – Bohuněk, Kotlík. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 725. Střely na branku: 24:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

Pardubice B: Klouček– Zdráhal, Bukač, Hrádek, Chabada, Drtina, Kubíček, Oliva – T. Svoboda, Kaut, Kaplan – O. Rohlík, T. Urban, T. Zeman – Lichtag, P. Machač, Rouha – Pochobradský, M. Rohlík, M. Machač.

Vsetín: Vošvrda – Smetana, Krajčík, O. Němec, Jenáček, Říha, Hryciow – Hořanský, Berzinš, Rob – R. Půček, Klhůfek, Číp – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Štefka, Lichanec, Berger – Klímek.

Michal Konečný