Derby na Lapači patřilo Zlínu! Berani skolili Vsetín a slaví šestou výhru v řadě
Derby na Lapači patřilo Zlínu! Berani skolili Vsetín a slaví šestou výhru v řadě
Hokejisté Vsetína (žluté dresy) doma podlehli Zlínu 2:3. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Konečně se dočkali! Hokejisté Zlína po třech nezdarech konečně našli recept na rivala ze Vsetína, na Lapači ve šlágru 43. kola Chance ligy zvítězili 3:2 a natáhli vítěznou šňůru už na šest utkání. Vítězný gól si ve 37. minutě připsal útočník Bedřich Köhler.
„Každé derby je takový svátek a proto utkání taky tak vypadalo, ale co se týče výkonu, tak si myslím, že jsme byli po dvě části utkání lepším celkem. Vytvářeli jsme si více ze hry, dodržovali taktiku. Bylo jasné, že se domácí pokusí přitlačit na pilu a zatlačí nás. My jsme ale byli stejně aktivní a i díky tomu ten tlak nebyl tak velký. Po obdrženém gólu se jasně domácí dostali na koně a závěr byl pak velmi hektický ve hře šest na čtyři. Musím celému celku poděkovat za jejich obětavost a výkon,“ uvedl zlínský trenér Miloš Říha.

Hokejisté z Baťova města šli do vedení už ve třetí minutě, kdy se prosadil junior Heš. Za domácí stihl ještě v prvním dějství srovnat Berzinš. Klíčové okamžiky přinesla druhá dvacetiminutovka, ve které Berani dvěma trefami odskočili už na 3:1.

Ve třetí třetině snížil Hořanský na rozdíl jednoho gólu a Valaši se v elektrizující atmosféře našlapaného Lapače hnali za vyrovnáním. Ačkoliv měli spoustu příležitostí, hostujícího Hufa už nepřekonali a v derby tak těsně padli.

„My jsme se zápasu zúčastnili jen v jedné třetině a to je proti tak silnému soupeři samozřejmě málo. V prvních dvou třetinách byl náš výkon velmi dietní, není to poprvé a už to budeme muset radikálně řešit, jelikož se blíží play-off a takové výkony ze začátku utkání si nemůžeme dovolit,“ ví dobře zklamaný domácí kouč Jiří Weintritt.

Vsetín nenavázal na poslední tři výhry, přesto zůstává druhý. Zlín je nadále sedmý.

CHANCE LIGA – 43. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – PSG BERANI ZLÍN 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Berzinš (Klhůfek, Říha), 54. Berzinš (Hořanský) – 3. Heš (Pospíšil, M. Novotný), 29. M. Novotný (P. Sedláček), 37. Köhler (Pospíšil). Rozhodčí: Kubičík, Mejzlík – Otáhal, Peluha. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 28:33. Diváci: 4 127.

Vsetín: Žukov – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Říha, Hryciow – Hořanský, Berzinš, Rob – R. Půček, Klhůfek, Číp – Sihvonen, Přikryl, Jenyš – Š. Bláha, Lichanec, Vítek – Klímek.

Zlín: Huf – Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, M. Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Kubiš, Honejsek, Mrázek – Köhler, Gago, P. Sedláček – Heš, Hejcman, Pospíšil.

Michal Konečný