Nohejbalový Austin Cup se po 3 letech vrací na scénu
Nohejbalový Austin Cup se po 3 letech vrací na scénu
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín – Výbor NK Austin Vsetín přijal rozhodnutí, že po třech letech naváže na tradici v pořádání nohejbalového turnaje Austin Cup Vsetín. Jeho 19. ročník se po třech letech uskuteční v sobotu 26. března ve sportovní hale Na Lapači.

Zatím naposledy si příznivci nohejbalu užili vynikající sportovní úroveň Austin Cupu v roce 2019. Následující dva roky je o konání tohoto prestižního turnaje připravila pandemie koronaviru. Letos je ale pandemická situace opět příznivější, a tak se Austin Cup vrací na scénu. Jeho zápasy v základních skupinách budou zahájeny v 7.30 hodin, od 14.30 hodin proběhnou utkání play-off a vítěz turnaje by mohl být znám kolem 19 hodin.

Formát turnaje naváže na vše, co za předchozí roky s Austin Cupem příznivci nohejbalu zažili. Bude vypsán pro nejlepší klubové týmy tuzemské i zahraniční. Kolik cizozemských týmů přijede, je zatím v řešení, ale o zájem pořadatelé nouzi nemají. Vždyť tradiční účastnící se pravidelně dotazují, jestli turnaj bude pořádán. Podrobněji se k výčtu přihlášených týmů vrátíme v příštím či přespříštím vydání.

Organizační i společenská stránka by rovněž měla odpovídat zvyklostem. NK Austin Vsetín se uchází o spolupráci s městem Vsetín i Zlínským krajem, a rovněž tak i o společenskou záštitu starosty Vsetína Jiřího Růžičky.

Michal Horský