Nejlepším sportovcem Zlína je hokejová reprezentantka Natálie Mlýnková
Nejlepším sportovcem Zlína je hokejová reprezentantka Natálie Mlýnková
foto: Český olympijský výbor

Zlínský kraj – Nejúspěšnější sportovkyní města Zlína za rok 2022 se stala hokejová reprezentantka Natálie Mlýnková. Zlínská rodačka aktuálně působí v zámoří, v loňském roce se zúčastnila olympijského turnaje v Pekingu a velkou měrou se podílela na zisku historicky první medaile české reprezentace z mistrovství světa žen.
Jednadvacetiletá útočnice patří k nejtalentovanějším českým hráčkám své generace. V dresu seniorského národního týmu debutovala už ve čtrnácti letech a od té doby patří k jeho základním stavebním kamenům. A to přesto, že už šestým rokem působí v zámoří, kde v současnosti válí za University of Vermont.

Rok 2022 byl pro celý tuzemský ženský hokej přelomovým. České reprezentantky si vůbec poprvé v historii zahrály na zimní olympiádě, kde i s Mlýnkovou v sestavě prošly do čtvrtfinále, ve kterém dlouho trápily favorizovaný výběr USA.

Vrcholem sezóny pak bylo mistrovství světa v Dánsku, na němž Češky díky vítězství nad Švýcarskem v souboji o bronz vybojovaly svou historicky první medaili. A to opět i díky příspěvku zlínské odchovankyně, která si na turnaji v sedmi zápasech připsala 8 kanadských bodů.

„Jsem velmi rád, že oceňujeme sportovce, kteří díky svému maximálnímu úsilí a výborným výkonům šířili dobré jméno našeho města,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec. „Z pozice města se snažíme o podporu sportu a přípravu podmínek k tomu, aby sportovci měli adekvátní zázemí a ke sportu přicházelo co nejvíce dětí. Není totiž důležité, aby každý aspiroval na mistra ve svém sportu. Je důležité, aby sport děti bavil a naučil je překonávat vlastní hranice,“ dodal Korec.

Cenu za odchovankyni klubu HC Berani Zlín převzal na slavnostním večeru v Kongresovém centru Zlín její otec Petr Mlýnek.

Kateřina Nosková