Na významné sportovní akce kraj uvolní přes milion korun
Na významné sportovní akce kraj uvolní přes milion korun
foto: Krajský úřad Zlínského kraje

Zlínský kraj – Pořadatelé několika významných sportovních akcí ve Zlínském kraji nebo organizace zastřešující činnost sportovních klubů mají i letos zajištěnu podporu kraje. Radní pro ně schválili více než milion korun.

„Sport a aktivní trávení volného času jsou velmi důležité nejen pro tělo, ale i pro duševní kondici. Podpora sportu je tedy důležitou kapitolou rozpočtu Zlínského kraje. Individuální podpora je směřována na mimořádně významné akce a projekty s regionálním i nadregionálním významem,“ vysvětluje Jiří Jaroš, radní pro oblast mládeže a sportu.

Kraj podpoří dotací ve výši 200 tisíc korun činnost krajské organizace České unie sportu, 150 tisíc korun poskytne na podporu dostihové sezony 2023 na závodišti ve Slušovicích. Pro Krajskou radu Asociace školních sportovních klubů České republiky uvolní kraj 80 tisíc korun na školní sportovní soutěže. Zlínský krajský fotbalový svaz pak obdrží 50 tisíc korun na letošní ročník soutěže O pohár hejtmana Zlínského kraje. Částka 600 tisíc korun pomůže organizátorům 41. Valašské rally ValMez.

Vladimír Dostálek, Krajský úřad Zlínského kraje