Na Olympiádě dětí a mládeže bude Zlínský kraj reprezentovat 257 sportovců
Na Olympiádě dětí a mládeže bude Zlínský kraj reprezentovat 257 sportovců
foto: Jiří Balát

Zlínský kraj – V neděli 26. června proběhne v Olomouci slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže, na kterou míří také výprava Zlínského kraje. Tu tvoří 257 sportovců, které doplní trenéři a vedoucí sportovních oddílů. Výdaje spojené s účastí na olympiádě jsou plně kryty z rozpočtu Zlínského kraje. Sportovní oblečení, akreditační karty a veškeré organizační informace k olympiádě předali včera trenérům na krajském úřadě pracovníci odboru školství, mládeže a sportu. Za skvělou práci s mládeží trenérům poděkoval Jiří Jaroš, radní pro digitalizaci, mládež a sport, který také popřál závodníkům, aby si atmosféru olympiády užili.

Hry X. letní olympiády dětí a mládeže 2022 se uskuteční v Olomouckém kraji od 26. do 30. června za účasti 3539 sportovců, kteří budou závodit v 73 disciplínách. Součástí nedělního slavnostního ceremoniálu bude i zapálení olympijského ohně, kterého se ujme stříbrný oštěpař z Tokia Jakub Vadlejch. Jednotlivé výpravy přivede čtrnáct úspěšných sportovců v roli vlajkonošů. Vlajkonoškou Zlínského kraje bude stolní tenistka Hana Matelová,

Poprvé v devatenáctileté historii akce bude většina sportů streamovaná a ČT sport odvysílá 29 hodin přenosů. Všechny streamy a vysílání ČT budou na www.olympijskytym.cz/tv.

Adéla Čuříková, Krajský úřad Zlínského kraje