Klub sportovního aerobiku MV TEAM UTB Zlín zazářil na ME v belgickém Bruselu
Klub sportovního aerobiku MV TEAM UTB Zlín zazářil na ME v belgickém Bruselu
foto: Krajský úřad Zlínského kraje

Zlínský kraj – Klub sportovního aerobiku ze Zlína MV team Univerzity Tomáše Bati si připsal další velký úspěch. Členové moravského oddílu získali na mistrovství Evropy v Bruselu devět medailí, k tomu přidali dvě čtvrtá místa.
Zlínským závodnikům evropský šampionát vyšel skvěle. V seniorské kategorii měl klub hned trojí zastoupení. Juniorská mistryně Evropy z roku 2021 Vanda Šimková vybojovala čtvrté místo, Jáchym Hanák, který startoval v kategorii senior muži a senior duo s Annou Mackovou, získal dvě stříbrné medaile.

Dalšími reprezentanty bylo trio ve složení Alena Březinová, Karolína Knedlová a Veronika Nováková, které si z Bruselu odvezly také stříbro, když uspěly v kategorii Youth 15-17 let.

Zlíňanka Veronika Nováková pak startovala i v kategorii ženy, ve které obsadila nepopulární, leč velmi slušné čtvrté místo.

V juniorech v kategorii duo brala zlato dvojčata Lucie a Gabriela Veselé. V kategorii tria získaly bronzovou medaili Emma Kaspřáková, Elena Smetanová a Adriana Vojtěšková. Všechny juniorské reprezentantky pak vybojovaly stříbrnou medaili v kategorii Performance aerobic s choreografií Sexy Pistols.

Úspěšná byla také kategorie kadet. Dominik Falta si v mužské kategorii odváží zlato, v kategorii dua skončil společně s Anetou Rychlíkovou na stříbrné pozici. Oba pak startovali i v kategorii tria s Ivanou Vernerovou z juniorského Fitness Klubu Louny. Tohle trio si z Belgie odváží bronzovou příčku.

Za úspěšnou přípravou zlínského klubu stojí Monika Váňová s týmem trenérek Rožkovou, Richterovou, Grygaříkovou, Kozákovou, Faltovou a fyzioterapeutkou Váňovou, které se věnují sportovní přípravě dětí od útlého věku.

Michal Konečný