Cyklo-běh proti drogám zamíří i na Vsetín
Cyklo-běh proti drogám zamíří i na Vsetín
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín – V úterý 14. června od 11 do 12.15 hodin město Vsetín přivítá účastníky 18. ročníku Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog 2022. Jedná se o svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaň spojenou se sportem u nás. Tato aktivita chce upozornit na drogovou negramotnost u dětí a mládeže a zásadně volá po zvýšení protidrogové osvěty v naší zemi.

Trasa letošního dvanáctidenního Cyklo-běhu vede přes 40 měst Čech a Moravy a měří více než 1200 kilometrů. Tým 8 – 10 cyklistů-běžců, kteří sami žijí život bez drog, urazí tuto vzdálenost za 10 dní.

V průběhu tohoto maratonu navštěvuje tým Cyklo-běhu představitele měst, mluví s nimi o problematice drog a jejím řešení, které spočívá v první řadě ve zvýšené protidrogové osvětě v daném městě a jeho okolí. Zároveň prezentuje efektivní Hubbardův detoxikační program pro drogově a alkoholově závislé, fungující výhradně bez použití náhražkových drog.
Dětem a mládeži pak tým lektorů z protidrogového vzdělávání zdarma přednáší na téma Pravda o drogách.

Přímo na trase Cyklo-běhu se v naplánovaných městech zastavuje tým lektorů protidrogového vzdělávání a dodává zdarma přednášky pro děti a mládež s názvem Pravda o drogách.

Setkání s účastníky Cyklo-běhu proběhne na Vsetín před budovou městského úřadu na Svárově. Za nepříznivých klimatických podmínek v zasedací místnosti v prvním patře budovy radnice.

Organizátorem Cyklo-běhu je občanské hnutí ŘEKNI NE DROGÁM – ŘEKNI ANO ŽIVOTU.

Michal Horský