Kašík byl za deset minut na střídačce. Berani vyfasovali příděl, šance mizí
Kašík byl za deset minut na střídačce. Berani vyfasovali příděl, šance mizí
Brankář Libor Kašík končí ve Zlíně a dál bude chytat na Slovensku v Nitře. foto: PSG Berani Zlín

Zlínský kraj – Zlínští hokejisté dostali další dardu a nevyhnutelně se řítí do Chance ligy. Berani v dohrávce 42. kola extraligy nestačili na Mladou Boleslav, které doma podlehli vysoko 2:7 a počtvrté porážce za sebou zůstávají beznadějně poslední. V boji o záchranu ztrácejí Berani na čtrnácté Kladno stále nedostižných čtrnáct bodů.
Středočeši úterní duel rozhodli hned v úvodních deseti minutách, když gólmana Kašíka vyhnal na střídačku přesný zásah Kelemena, přesilovková teč Kotala a střela Šťastného.

Do branky šel Huf, přestřelka ale pokračovala dál. Nejprve střelou od modré čáry snížil domácí bek Žižka, na druhé straně ale vrátil hostům tříbrankový náskok Kousal.

Berani pak podruhé v utkání vyhodili puk na tribunu a hráli další oslabení. V něm ale nečekaně sami skórovali. Claireaux, ještě minulý týden hráč Mladé Boleslavi, vyvezl puk a střelou z rohu kluziště zaskočil Krošelje.

Vzápětí udeřili Moravané znovu, kontaktní trefa ale kvůli útočnému faulu Okála neplatila.

V prostředním dějství se hra zklidnila, což více vyhovovalo hostům, kteří vedli. Vedení Mladé Boleslavi navýšil v další početní výhodě Najman.

Stejný hráč pak ve vlastním oslabení zasadil odevzdaným Beranům další úder. Ve 48. minutě přidal druhou trefu v zápase i Kotala, jenž upravil na konečných 7:2.

„Prvních pět minut jsme měli slušných, bohužel gól nedáme a z první střely inkasujeme. Dá se říci, že celkově na nás bylo asi sedm střel a dostali jsme čtyři góly. To se pak velmi těžce hraje,“ dal najevo nespokojenost trenér Beranů Luboš Jenáček.

To trenér hostů měl více důvodů k optimismu. „Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme hodně produktivní. Dali jsme rychle tři góly a to určilo ráz zápasu. Zlín pak vždy snížil, ale nám se podařilo vždy výsledkově odskočit, což bylo velmi důležité. Ve třetí třetině už jsme si zápas pohlídali,“ uvedl po zápase trenér Mladé Boleslavi Pavel Patera.

Další zápas sehraje Zlín v pátek 28. ledna na ledě Litvínova.

Hokejová extraliga, dohrávka 42. kola

PSG Berani Zlín – BK Mladá Boleslav 2:7 (2:4, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Žižka, 19. Claireaux – 5. Kelemen (Pospíšil), 8. Kotala (Ševc, D. Šťastný), 10. D. Šťastný (Pláněk, Pospíšil), 14. P. Kousal, 28. O. Najman (Pýcha, J. Stránský), 46. O. Najman (P. Kousal), 48. Kotala (Pospíšil, Kelemen). Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Zlín: Kašík (10. Huf) – Gazda, Mamčics, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka, M. Novotný – Mallet, Claireaux, Honejsek – Makarenko, R. Veselý, Okál – Vopelka, Hejcman, Kubiš – Karafiát, P. Sedláček, Köhler. Trenér: L. Jenáček.

Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, T. Hanousek, Bernad – D. Šťastný, Fořt, Lunter – Kelemen, Kotala, Pospíšil – P. Kousal, O. Najman, Flynn – J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Michal Konečný, zlin.cz