Vsetínské hokejisty do konce sezóny posílí zkušený útočník Venkrbec
Vsetínské hokejisty do konce sezóny posílí zkušený útočník Venkrbec
foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Prvoligový Vsetín hlásí těsně před koncem přestupního termínu výraznou posilu. Útočné řady vyztuží zkušený centr Matouš Venkrbec, který na Valašsko přichází z extraligových Českých Budějovic. Dvaatřicetiletý útočník bude ve Vsetíně hostovat do konce sezóny.
„Rádi bychom posílili jak o útočníka, tak o obránce,“ uvedl v nedávnem rozhovoru jednatel klubu VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola. To se nyní potvrzuje. Trenéři Roman Stantien s Janem Srdínkem vítají v týmu urostlou oporu.

Dvaatřicetiletý forvard má s Chance ligou nemalé zkušenosti. Motoru pomohl před dvěma lety dostat se do nejvyšší soutěže, předtím vedl jako kapitán Prostějov. Nyní Matouše Venkrbce čeká valašská mise. „Matouš je zkušený univerzální útočník, o kterého jsme hodně stáli. Naši soutěž zná, ví jaké máme ambice a věříme, že nám v jejich naplňování hodně pomůže,“ slibuje si od příchodu Matouše Venkrbce Daniel Tobola.

Ačkoliv za Vsetín doposud nenastoupil, zná Matouš Venkrbec domácí kabinu na Lapači odmalička. Už jeho otec Miroslav na konci 90. let valašský celek trénoval. „Když jsem z Českých Budějovic přijížděl, všechno se mi znovu vybavilo. I proto se na vsetínské angažmá moc těším,“ hlásil urostlý centr po pondělním tréninku, prvním po příchodu z extraligového Motoru. „Dal mi pořádně zabrat, jsem za to rád,“ usmíval se olomoucký rodák.

Matouš Venkrbec se v dresu Vsetína poprvé představí už zítra 26. ledna v ostrém utkání na ledě vedoucího celku z Litoměřic.

Kateřina Nosková