Hřiště v „dolíku“ má nový povrch
Hřiště v „dolíku“ má nový povrch
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Ještě se ani nestačilo otevřít dětem a už muselo čelit útoku vandala. Řeč je o sportovním hřišti na valašskomeziříčském sídlišti Vyhlídka, jehož povrch nechala v těchto dnech rekonstruovat místní radnice.

Areál dětských hřišť v „dolíku“ patří svou rozlohou k těm největším ve Valmezu. Stejně jako v případě další městských herních a sportovních ploch investuje radnice do jeho pravidelné údržby. „Na řadu tak nyní přišel polyuretanový povrch sportovního hřiště, který už se po letech používání a také působením počasí začal trhat a vznikaly v něm nebezpečné díry. Rozhodli jsme se jej proto s náklady bezmála 670 tisíc korun kompletně vyměnit,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková.

Ještě před tím, než stihla radnice hřiště znovu otevřít veřejnosti, musela s dodavatelem řešit opětovnou opravu. „I přesto, že bylo hřiště uzavřeno a ohrazeno, neznámý vandal stačil nový povrch poškodit a udělat do něj díru. Takové jednání je nepochopitelné. Přidělal tím práci nejen dodavatelské firmě, ale narušil tak celistvost povrchu a prodloužil termín otevření,“ kroutila rozhořčeně hlavou místostarostka Wojaczková. Stejně tak není hřiště určeno k jízdě na kole, koloběžce nebo kolečkových bruslích, které povrchu taktéž škodí.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí