Hokejisty Vsetína „kauza Duda“ nerozhodila. Poradili si se Sokolovem
Hokejisty Vsetína „kauza Duda“ nerozhodila. Poradili si se Sokolovem
Hokejisté Vsetína si doma poradili se Sokolovem. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Tak to je nečekaná komplikace, pořádný zádrhel. Avizovaná posila hokejistů Vsetína Radek Duda do středečního střetnutí se Sokolovem nenastoupil a je možné, že žlutozelený dres nenavlékne do letošní sezony. Důvodem je administrativní chyba vedení VHK Robe, které jej nestihlo do 31. ledna řádně zaregistrovat na svazu.
„Bohužel po schválení hostování hráče oběma kluby a hokejovým svazem nedošlo následně k navedení hráče do seznamu hráčů našeho klubu do půlnoci 31. ledna, kdy končil přestupní termín,“ přiznávají na klubovém webu vsetínští činovníci.

„Tato situace nás velmi mrzí, byla to chyba, bohužel po konci přestupního termínu jsme toto pochybení již nemohli napravit. Nicméně klub se ještě pokusí požádat o možné zpětné zapsání hráče do seznamu hráčů. Za nastalou situaci se omlouváme všem fanouškům, partnerům a samozřejmě hráči Radku Dudovi a celému klubu. I s ohledem na sportovní stránku věci vyvineme maximální úsilí, abychom toto administrativní pochybení ještě případně zvrátili,“ stojí v prohlášení na klubovém webu Vsetína.

Třetí tým Chance ligy se však ve středu proti Sokolovu obešel i bez hvězdné posily.

Hokejisté Vsetína i díky skvělému výkonu brankáře Davida Gáby nedali Severočechům šanci a bez problémů zvítězili 4:0. Na třech brankách se bodově podílel Roman Pšurný.

„Chtěli jsme napravit nemastný výkon v Třebíči a divákům se odvděčit dobrým výkonem. Měli jsme výborný nástup do utkání, prvních deset minut bylo z naší strany výborných. Mohlo to být víc než 2:0. Soupeř se ale nesesypal. Naopak začal být agresivnější, měl nebezpečné protiútoky. Vytvořil si nějaké šance, které zneškodnil Gába. Dál jsme však hráli zodpovědně dozadu a byli dopředu nebezpeční. Zápas rozhodl třetí gól. Po něm jsme to v klidu kontrolovali a dohrávali. Kluky musím pochválit za zodpovědný výkon,“ zhodnotil povedený duel vsetínský trenér Roman Stantien.

Chance liga, 44. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – HC BANÍK SOKOLOV 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Jonák (Pšurný, Jerofejevs), 6. Půček (Štach, Gago), 52. Pšurný (Jonák, Rob), 54. Jerofejevs (Pšurný). Rozhodčí: Cabák, Skopal – Vašíček, Hranoš. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 4:0.

Vsetín: Gába – Jerofejevs, Ondračka, Štach, Smetana, Říha, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Berger, Kucharczyk, Klímek – Půček, Vlach, Gago – Pitule, Venkrbec, Hořanský.

Sokolov: Cichoň – Klejna, Pohl, Zeman, Rulík, Vodička, Kadeřávek – Jurčík, Jiskra, Tomi – Vracovský, Kverka, Vrhel – Adámek, Rohan, Bílek – Jandus, Hašek, Sloboda.

Michal Konečný, zlin.cz