Hokejisté Vsetína ovládli přestřelku v Prostějově. V prodloužení rozhodl Štach
Hokejisté Vsetína ovládli přestřelku v Prostějově. V prodloužení rozhodl Štach
Vsetínští hokejisté zvítězili na ledě Prostějova 5:4. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Čtyřikrát vedli, ale soupeře v základní hrací době nedorazili, výhru urvali až v prodloužení. Vsetínští hokejisté ve 45. kole Chance ligy zdolali domácí Prostějov 5:4 a pojistili si třetí místo v tabulce. Vítěznou trefu v čase 61:27 obstaral chytrou tečí Vlachovy střely obránce Lubomír Štach.
„Věděli jsme, že nás čeká silný soupeř, který se proti nám umí extrémně vytáhnout. Celý zápas to i potvrzoval. Domácí hráli výborně v útočném pásmu, byli silní na puku, s čímž jsme ze začátku měli problém a špatně jsme bránili. Soupeř měl několik nebezpečných brejků, hodně nás podržel brankář Gába. Nám se prosadila první formace, Luboš Rob zaznamenal dva pěkné góly,“ hodnotil duel vsetínský trenér Roman Stantien.

„Od druhé třetiny jsme už hráli víc disciplinovaně, hru jsme kontrolovali, ale nedokázali jsme odskočit na výraznější náskok a domácí vždy srovnali. Zápas byl těžký až do konce. V prodloužení po pěkné akci a povedené přihrávce Vlacha rozhodl Lubomír Štach a získali jsme potřebné body,“ dodal spokojeně.

Jestřábi měli proti Vsetínu téměř dvakrát tolik střel než jejich soupeř, stačilo jim to ale jen na bod.

Zbývající dva odjíždí s Valachy, kteří ukázali, jak se proměňují šance. Rozhodnutí vzešlo z hole obránce Lubomíra Štacha, tři body nasbíral nejproduktivnější hráč ligy Luboš Rob.

Hosté potvrdili, že na Prostějov umí – ovládli také třetí vzájemné klání v základní části. Hanáci mají z minulých osmi bitev bilanci sedmi proher.

Vsetínští hokejisté sehrají další zápas ve středu, kdy na Lapači přivítají Porubu.

Chance liga, 45. kolo –

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – VHK ROBE VSETÍN 4:5 po prodloužení (2:2, 1:2, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Beránek (Havlík, Jáchym), 16. Kloz (Novák, Mrázek), 34. Klimíček (Martin Novák, Švec), 43. Rudovský (Račuk, Jáchym) – 5. Berger (Buchta, Hryciow), 7. Pšurný (Rob, Jonák), 24. Rob, 38. Rob (Jonák, Gába), 62. Štach (Vlach, Půček).. Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Hanzlík, Kučera. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 879. Střely na branku: 38:20.

Prostějov: Bláha – Staněk, Klimíček, M. Jáchym, A. Havlík, Vala, Zajíc, Husák – P. Beránek, T. Jáchym, Rudovský – Martin Novák, J. Kloz, M. Švec – Jiránek, Račuk, Mrázek – Štefka, T. Koblížek, Š. Jelínek.

Vsetín: Gába – Jerofejevs, Ondračka, Štach, J. Říha, Š. Jenáček, Hryciow, Buchta – Jonák, Pšurný, Rob – Berger, Kucharczyk, Klímek – R. Půček, R. Vlach, Gago – Pitule, Venkrbec, Hořanský.

Michal Konečný, zlin.cz