Hokejisté Vsetína na úvod baráže o extraligu podlehli Kladnu
Hokejisté Vsetína na úvod baráže o extraligu podlehli Kladnu
Hokejisté Vsetína v prvním barážovém zápase podlehli Kladnu 1:4. foto: VHK Robe Vsetín

Vsetín – Hokejistům Vsetína úvodní duel baráže o extraligu výsledkově nevyšel. Valaši prohráli na ledě Kladna 1:4 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy prohrávají 0:1. Hosty dvěma góly a asistencí popravil zkušený útočník Richard Jarůšek. Brankář Adam Brízgala při svém návratu po zranění poprvé od 30. prosince přišel o čisté konto až 152 sekund před koncem.

Pokud se chtějí Vsetínští do Brna, kde mají barážový azyl, vracet za nerozhodného stavu 1:1, musí ještě přidat, zlepšit efektivitu a hlavně dát více branek. Jinak to v úvodním zápase nebylo od hostů špatné.

„Po dobu osmadvaceti minut jsme hráli hokej, který jsme chtěli. Měli jsme slušný pohyb, vypracovali jsme si dobré střelecké příležitosti. Nicméně v prvních třiceti minutách bylo nutné z toho našeho herního projevu vytěžit branku dát gól a to se bohužel nepodařilo,“ povzdechl si kouč Robe Jiří Weintritt.

Rytíři nastoupili bez dvaapadesátiletého majitele Jaromíra Jágra, který ale nechyběl jako člen realizačního týmu na střídačce. Vsetín se musel obejít bez nemocné brankářské jedničky Maxima Žukova a nahradil jej Patrik Romančík, který naposledy chytal v posledním utkání základní části 1. března.

Poprvé jej překonal ve 29. minutě Filip, kterému asistoval Jarůšek. Byl to právě bývalý forvard Hradce Králové či Litvínova, kdo pak přidal další dvě branky Středočechů a zápas rozhodl.

„První gól jsme dostali šmudlu, což se může stát. Mrzí mě druhý a třetí gól. Druhý gól byl ze slotové pozice Kladna, třetí jsme měli jasný kotouč na naších holích a špatným založením jsme si dali vlastní gól,“ štvalo Weintritta.

V 51. minutě Smoleňák zpoza branky našel Tralmakse, jenž pojistil vítězství. Brízgalovi ještě nesebrali čisté konto Holec ani kapitán Hrňa, ale v čase 57:28 se to povedlo Matějčkovi.

„Třetí třetinu jsme odehráli s nasazením výsledkem 1:1. Myslím si, že první utkání rozhodla naše bídná produktivita a velmi dobrý výkon gólmana Brízgaly,“ dodal vsetínský kouč.

Druhý zápas série na čtyři vítězné se hraje ve čtvrtek od osmnácti hodin opět v Kladně.

Rytíři Kladno – VHK Robe Vsetín 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Filip (Jarůšek), 31. Jarůšek (Melka, Frolík), 38. Jarůšek, 51. Tralmaks (Smoleňák) – 58. Matějček (Rob). Rozhodčí: Kika, Pilný – Lhotský, Thuma. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Kladno: Brízgala – Ticháček, T. Hejda, Babka, Slováček, Martenet, Veber, Dotchin – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák – Kusý, Pytlík, Sideroff – Frolík, Melka, J. Strnad. Trenér: O. Vejvoda ml.

Vsetín: P. Romančík – Š. Jenáček, O. Smetana, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Kojo – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, M. Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, D. Berzinš, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Michal Konečný