Hráčky a odchovankyně Valašského Meziříčí míří s českou reprezentací žen U16 na evropský pohár na Slovensku
Hráčky a odchovankyně Valašského Meziříčí míří s českou reprezentací žen U16 na evropský pohár na Slovensku
foto: HC Bobři

Val. Meziříčí – Hráčky Kristýna Šimčíková (starší žáci) a Natálie Veselá (dorostenci) jsou pravidelnými účastnicemi kempů Future Olympians, konané pod hlavičkou Českého svazu ledního hokeje, obě navíc úspěšně nastupují za ženský oddíl HC Bobři Valašské Meziříčí, se kterým se letos probojovaly do kvalifikace o postup do extraligy žen.

Výběr českých hokejistek odjíždí do slovenské metropole s nemalým cílem, předešlé dva ročníky totiž ovládl, když dokázal porazit tým Maďarska, a nyní tak míří za "zlatým hattrickem". Cesta to však nebude snadná, neboť český svaz na turnaj vyšle reprezentantky z projektu U15 Future Olympians, který se pravidelně koná v průběhu sezony a jehož jsou naše nominované hráčky pravidelnými účastnicemi. Oproti tomu například výběr Polska zavítá na Slovensko, nejspíš také s ohledem na menší základnu mládežnické ženské reprezentace, i s hráčkami s věkem do 18 let.

Celý turnaj se odehraje na zimním stadionu Vladimíra Dzurilly v termínu od 22. 4. 2024 do 26. 4. 2024 a zapojí se do něj celkem 8 týmů.

Skupina A: Rakousko, Maďarsko, Slovensko "blue", Slovensko "white".
Skupina B: Česko, Francie, Polsko, Rakousko.

Rozpis utkání českého týmu v základní části:

22. dubna
Francie – Česko, 12:50

23. dubna
Česko – Polsko, 11:05

25. dubna
Česko – Německo, 12:50

26. dubna
zápas o 3. místo. 10:35
zápas o 7. místo, 11:05
finále, 12:20
zápas o 5. místo, 13:50

Jan Kozák, redakce HC Bobři Valašské Meziříčí