Fotbalové naděje trénují pod dohledem zkušených profesionálů
Fotbalové naděje trénují pod dohledem zkušených profesionálů
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Rekordních 101 malých fotbalistů ve věku od 6 do 11 let hostí v těchto dnech valašskomeziříčský letní stadion a přilehlá sportoviště. Koná se zde totiž oblíbený DEZA fotbalový kemp, který pravidelně pořádá oddíl kopané TJ Valašské Meziříčí.

„Děti jsou rozděleny do šesti výkonnostních skupin, ve kterých se jim vedle našich zkušených trenérů věnují také ligoví trenéři z FC Trinity Zlín, FC Baník Ostrava, MFK Karviná a mnozí další. Zaměřují se zejména na rozvoj pohybových dovedností a techniku práce s míčem. Ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí jsme rozšířili nabídku i pro ukrajinské děti, které se do kempu v hojném počtu zapojily,“ představil náplň Antonín Hořín, manažer oddílu kopané TJ Valašské Meziříčí, který zároveň připojil poděkování: „Velký dík patří tradičně společnosti DEZA, městu Valašské Meziříčí a dalším partnerům. Kemp by samozřejmě nemohl proběhnout bez našich skvělých trenérů, celého organizačního týmu, rodičů a hlavně malých fotbalistů.“ Pomyslným vyvrcholením kempu pak bude tradiční turnaj ROBE Valmez cup pro věkovou kategorii U13-U12 a mladší, který bude fotbalový stadion hostit celou sobotu 30. července.

Kemp i turnaj dlouhodobě podporuje také valašskomeziříčská radnice. „Organizátoři mají kemp jako vždy skvěle připravený a našim fotbalovým nadějím se věnují s velkým nasazením. Tento týden tak jen odráží jejich celoroční práci s mládeží, která je tou nejlepší cestou k budování kvalitní hráčské základny a má také pozitivní dopad na rozvoj pohybových dovedností dětí,“ je přesvědčen starosta Robert Stržínek.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí