Do Zlína míří NHL Global Fan Tour! Malí i velcí fanoušci si otestují své hokejové dovednosti
Do Zlína míří NHL Global Fan Tour! Malí i velcí fanoušci si otestují své hokejové dovednosti
foto: NHL Global Fan Tour

Zlínský kraj – Vyzkoušet si na vlastní kůži atmosféru nejslavnější hokejové ligy světa budou moci fanoušci všech věkových kategorií ve Zlíně. A to už 23. května, kdy do Baťova města zavítá další ročník populární NHL Global Fan Tour.
„Její návštěvníci na vlastní oči, uši i tělo zažijí, jaké to je hrát NHL. Nám i NHL jde o to, aby se děti i dospělí hýbali a Global Fan Tour je k tomu ideální příležitostí,“ láká majitel pořádající společnosti Perinvest Tomáš Petera.

Fanoušci mohou vzít do ruky hokejku a předvést své dovednosti v mnoha bezplatných interaktivních hrách. Hlavními atrakcemi budou velké nafukovací hřiště či stany na měření rychlosti a přesnosti střelby. ,,NHL Global Fan Tour toho nabízí opravdu hodně pro děti i dospělé. Kdo bude chtít, může si například zkusit, jestli dokáže trefit branku z patnácti metrů,“ dodává Petera.

Kromě toho mohou návštěvníci vstoupit do světa virtuální reality a zažít, jaké to je zastavit střelu v kůži brankáře NHL. Myslí se i na nejmenší, pro ně je připraveno samostatné hřiště se speciálně upravenými hokejkami. Součástí programu je i soutěž, ze které si vítězové odnesou suvenýry s tematikou NHL. Na ty nejlepší čeká vlastnoručně podepsaný dres některého z hráčů.

Program začíná v úterý 23. května v 10 hodin. První část bude patřit dětem z prvního stupně základních škol, ve 12 hodin je pak vystřídají žáci druhého stupně a od 14 hodin bude NHL Global Fan Tour otevřena veřejnosti. Do programu se zapojí nejen hokejisté klubu Berani Zlín, ale i další osobnosti z oblasti sportu.

„Když mě organizátoři oslovili s možností konání Global Fan Tour, rád jsem souhlasil. Ve Zlíně má hokej početné publikum, proto věřím, že mnoho příznivců akci navštíví. Budu rád, když si akci užijí i děti, pro něž je sport z hlediska jejich vývoje jednoznačně pozitivní,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec.

Kateřina Nosková