Bike aréna Vsetín se otevřela veřejnosti
Bike aréna Vsetín se otevřela veřejnosti
foto: MěÚ Vsetín

Vsetínsko – Sezona v Bike aréně Vsetín (BAV) oficiálně odstartovala v sobotu 1. dubna. Bajkerům je od té doby k dispozici většina trailů, na řadě míst v okolí ale bude probíhat lesní těžba. Žádáme proto uživatele BAV, aby dbali zvýšené opatrnosti.

„Na většině trailů probíhá v těchto dnech údržba, bez jejíhož provedení by nemohly být bezpečně zpřístupněny veřejnosti. Traily procházíme a za pomoci fukarů a dalšího nářadí je čistíme tak, aby byly od začátku dubna připraveny na novou sezonu,“ přiblížil Radek Pala, jehož firma Trail Worx Syndicate údržbu v BAV provádí.

Jak dále Pala uvedl, k termínu zahájení sezony by měly být veřejnosti zpřístupněny z první etapy BAV celý trail Pytlácký (červený) a spodní polovina Templářského (černý). „Uzavřen bude modrý trail Hájenka, na němž bude probíhat celou sezonu rekonstrukce. Pokud se jedná o druhou etapu bike arény, tam se 1. dubna podaří otevřít červený Duhový a černou Mraznici. Červený Trpaslík zůstává uzavřen dlouhodobě a modrý Trailala dočasně. Ve dvou jeho místech jsou totiž popadané stromy, které bude třeba odstranit,“ dodal Pala.

Podle místostarosty pro cestovní ruch Petra Kudlíka (ANO 2011) by uživatelé BAV měli být zejména v jarním období na trailech obezřetní. „V lesích kolem trailů probíhá v tomto období neustálý pohyb lesní techniky, a to jak z důvodů zvýšeného výskytu nahodilých těžeb zapříčiněných větrnými poryvy či kůrovcem, tak těžbami plánovanými. Žádám proto bajkery, aby byli opatrní a důsledně dodržovali provozní řád bike arény,“ uzavřel Kudlík s tím, že aktuální informace o stavu trailů BAV, jejich průjezdnosti či různých omezeních najdete na webu www.bikearenavsetin.cz, případně na facebookovém profilu www.facebook.com/singletrail.cz.

Michal Horský