Berani v posledním venkovním extraligovém zápase prohráli na Spartě
Berani v posledním venkovním extraligovém zápase prohráli na Spartě
Hokejisté Zlína podlehli pražské Spartě v tomto týdnu i podruhé. foto: PSG Berani Zlín, David Peška

Zlínský kraj – Hokejistům Zlína poslední extraligový výjezd výsledkově nevyšel. Berani v závěrečném venkovním utkání letošní nepovedené sezony prohráli v O2 aréně s domácí Spartou 1:4, Pražanům podlehli v tomto týdnu podruhé. Dvěma góly a asistencí se na výhře Sparty podílel nejproduktivnější hráč soutěže Filip Chlapík. Favorit v základní části obsadí třetí místo.
Zlín se snažil, soupeř byl ale od začátku výrazně střelecky aktivnější, brankář Huf si za prvních dvacet minut připsal hned čtrnáct zákroků, kapituloval však pouze jednou. Skóre se poprvé změnilo až v 15. minutě, kdy se prosadil dorážející Tomášek.

Berani v úvodní části žádné šance neměli, gólman Sparty Hudáček, který dostal přednost před Machovským, se nudil. Podle statistik si v první části připsal jen jeden zákrok. „První třetinu jsme nehráli špatný hokej, i když jsme nebyli směrem dopředu výrazní. Chtěli jsme spíše hrát ze zabezpečené obrany,“ uvedl asistent trenéra PSG Berani Zlín Luboš Rob.

K očekávané výhře domácí posunul ve 23. minutě Chlapík, který upravil na 2:0. Třetí gól v polovině utkání přidal Doležal. „Druhá třetina nebyla dobrá, Sparta získala velkou převahu a naštěstí to bylo jen 3:0,“ vyjádřil se Luboš Rob.

Zlíňané se těžko prosazovali, přesto v úvodu závěrečné části snížili. Přesilovou hru pět na tři zužitkoval Köhler. „Ve třetí části jsme mohli v přesilovce pět na tři využít ještě více, ale bohužel v tuhle chvíli nemáme tým složený tak, abychom byli na tady schopni hrát vyrovnaný zápas. Sparta některé věci přehrávala a hrála to, co potřebovala,“ dodal Rob.

Na zvrat ale hosté v žádném případě neměli. Pohodový triumf Sparty završil v 55. minutě Chlapík.

Kubiš a spol. se rozloučí s extraligou v úterý 8. března domácím zápasem s Pardubicemi, začátek je v 17:20.

Hokejová extraliga, 59. kolo –

HC Sparta Praha – PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Tomášek (Chlapík), 23. Chlapík (Forman), 30. Doležal (Horák, M. Jandus), 55. Chlapík – 43. Köhler (Suhrada, Kubiš). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 7044.

Sparta: J. Hudáček – T. Dvořák, Matuškin, M. Jandus, Němeček, Jurčina, Moravčík, T. Pavelka – Řepík, Sobotka, Forman – Tomášek, Chlapík, Šmerha – Doležal, Horák, Buchtele – Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Zlín: Huf – Riedl, M. Novotný, O. Němec, Talafa, M. Hamrlík, Suhrada – Zabusovs, Honejsek, Kubiš – Köhler, Hejcman, Okál – Chludil, Makarenko, P. Sedláček – Fryšara, R. Veselý, Luža – Čechmánek. Trenér: Jenáček.

Michal Konečný, zlin.cz