Berani slaví první výhru v Chance lize, Vsetín uspěl i podruhé
Berani slaví první výhru v Chance lize, Vsetín uspěl i podruhé
foto: VHK Robe Vsetín

Zlín, Vsetín – Hokejisté Zlína zvládli duel v Šumperku a po sestupu z nejvyšší soutěže poprvé v první lize zvítězili. Berani sice proti Drakům potvrdili roli favorita, uspěli 4:1, na tři body se pořádně nadřeli. Kubiš a spol. pojistili triumf až v samotném závěru při neúspěšné powerplay domácího celku.
„Největší pozitivum dnešního zápasu je, že jsme získali tři body. Náš výkon nebyl optimální. Vlastně jsme začali tam, kde jsme skončili ve Zlíně. Celý zápas na nás ležela „deka“. Bojovností a důsledností jsme urvali na ledě Šumperka tři body, za které jsme rádi,“ zhodnotil zápas asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Berani šli v souboji s týmem, který si udržel prvoligovou příslušnost až v zápasech o bytí či nebytí s Ústí nad Labem, do vedení ve 12. minutě, kdy se prosadil Claireaux. Domácí před polovinou utkání vyrovnali, ale hosté si před druhou přestávkou trefami Köhlera a Gazdy vybojovali dvoubrankový náskok. Šumperk v závěrečné třetině kousal, vstřelil kontaktní gól, ale svěřenci Rostislava Vlacha přidali na první vítězství pojistku gólem do prázdné brány.

„Určitě nás mrzí vůči fanouškům a kapitánovi Žálčíkovi, který odehrál pětistý zápas v Chance lize, že jsme zápas nedovedli do bodu, na který jsme měli. Měli jsme na to šance a příležitosti v závěru i v powerplay. Bohužel Zlín byl celý zápas o gól napřed a ve třetí třetině si to uhrál zkušeně. Každopádně jsme ukázali cestu a velkou sílu mužstva,“ cení si trenér Šumperka Lukáš Majer.

Vsetín po vítězné domácí premiéře právě nad šumperskými Draky přidal v sobotu do tabulky další tři body, když na ledě Poruby vyhrál 4:1. Valaši o svém triumfu rozhodli v průběhu druhé třetiny, ve které dvěma góly odskočili soupeři až na konečných 4:1. Další utkání čeká svěřence trenérů Romana Stantiena a Jana Srdínka zase na Lapači, ve středu od 17:30 vyzvou Pardubice B. Zlín se v Jindřichově Hradci utká s Duklou Jihlava.

Chance liga, 2. kolo –

DRACI PARS ŠUMPERK – PSG BERANI ZLÍN 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. min Bernat (Křemen, Drtil), 48. Bartoš (Vachutka, Drtil) – 12. Claireaux (J. Ondráček), 30. Köhler (T. Pospíšil, D. Kindl), 38. Gazda (Honejsek, D. Kindl), 59. J. Ondráček (Claireaux). Rozhodčí: Wagner, Rapák – Roischel, Bohuněk. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 854.

Zlín: Huf – Gazda, M. Novotný, Bukač, M. Zbořil, Bartko, Husa – T. Pospíšil, D. Kindl, Köhler – Illéš, Claireaux, J. Ondráček – P. Mrázek, Honejsek, Kubiš – Gago, Hejcman, P. Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Horák, Horčička.

HC RT TORAX PORUBA 2011 – VHK ROBE VSETÍN 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Vildumetz (Gřeš, Pšurný) – 4. Smetana (Lichanec, Jenyš), 8. Sihvonen (Rob, Přikryl), 26. Lichanec (Hořanský), 35. Jenyš (Berzinš). Rozhodčí: Zavřel, Koziol – Komínek, Veselý. Vyloučení: 3:3 + navíc Hrníčko (POR) OK. Využití: 0:1. Diváci: 1243. Střely na branku: 23:23.

Vsetín: Žukov – Němec, Kajínek, Smetana, Ondračka, Jenáček, Říha, Hryciow – Jenyš, Lichanec, Hořanský – Klímek, Klhůfek, Rob – Š. Bláha, Přikryl, Sihvonen – Pětník, Berzinš, Vítek.

Michal Konečný