Berani na úvod baráže podlehli Kladnu 0:1, rozhodl Indrák
Berani na úvod baráže podlehli Kladnu 0:1, rozhodl Indrák
Ruský brankář Žukov pomohl hokejistům Vsetína k výhře nad Zlínem. foto: Berani Zlín

Zlín – Hokejistům Zlína vstup do baráže o extraligu výsledkově nevyšel. Berani na úvod série hrané na čtyři vítězství podlehli domácímu Kladnu 0:1. Jediný gól nedělního utkání vstřelil ve 44. minutě Miroslav Indrák. Moravanům nestačil ani výtečný výkon brankáře Daniela Hufa, který si připsal 39 úspěšných zákroků. Jeho protějšek Adam Brízgala udržel čisté konto.
„Je za námi jeden zápas, ale spousta jich je ještě před námi. Kladno nás sice přestřílelo, ale nebyly to pokusy ze slotu nebo z nebezpečných pozic. Drželi jsme si box, ale škoda jednoho gólu. Kdybychom drželi bezbrankový stav ještě déle, určitě by znervózněli,“ uvedl zlínský útočník Pavel Kubiš, jenž se do sestavy Beranů vrátil po dlouhém zranění. Utkání odehrál poprvé od 22. března. „Byl to pro mě očistec. Nastoupil jsme skoro bez tréninku a je to o level výše, než jsme hráli celou sezonu,“ přiznal osmatřicetiletý hokejista.

Berani se po většinu zápasu bránili, odolávali útokům svěžejšího soupeře.

„Připravovali jsme se na to, že Kladno na nás od začátku vletí. Bohužel nám začátek nevyšel, bylo tam celkem hodně chyb. Od druhé třetiny jsme hru trošku změnili. Celý zápas jsme ale měli problém udržet se na puku v útočné třetině soupeře, něco vymyslet,“ posteskl si asistent trenéra Zlína Oldřich Horák.

Rytíři, kteří hráli první soutěžní zápas od 5. března, si od úvodu střetnutí vytvářeli šanci, Huf byl ale spolehlivý. Jen v úvodní třetině si připsal 23 úspěšných zákroků.

Zlínský gólman byl i nadále ústřední postavou hostů, protivníka deptal, ale ve druhé části už ale tolik práce neměl.

Ve třetí třetině už ale kapituloval. Nejprve mu po Zikmundově střele pomohlo břevno, ve 44. minutě se pohotově na brankovišti prosadil Indrák.

Beranům k vyrovnání nepomohla ani závěrečná power play.

„Pro nás to bylo velice těžké utkání, soupeř hrál dobře, organizovaně v obraně. Šance, které nám po pár chybách dal, jsme bohužel nevyužili. Naštěstí jsme pak něco změnili, chodili jsme více do brány a podařilo se nám dát jeden gól. Poté už jsme jen drželi soupeře dál od naší branky a poslední dvě minuty se nám podařilo ubojovat,“ oddechl si domácí trenér Pavel Skrbek.

Baráž pokračuje v pondělí opět na kladenském ledě.

Baráž o extraligu, 1. zápas:

Rytíři Kladno – PSG Berani Zlín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 44. Indrák (Klepiš, Slováček). Rozhodčí: Hribik, Kika – Hynek, Hnát. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Kladno: Brízgala – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, M. Procházka – Zikmund, Filip, Michnáč – Pytlík, M. Beran, O. Bláha – Brodecki. Trenér: Vejvoda

Zlín: Huf – Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Talafa – Köhler, Sadovikov, Kubiš – Z. Sedlák, D. Kindl, Kratochvíl – P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang – T. Pospíšil, Hejcman, Frömel. Trenér: M. Říha.

Michal Konečný