Berani doma přetlačili Frýdek-Místek, Vsetín doma podlehl se Slavií
Berani doma přetlačili Frýdek-Místek, Vsetín doma podlehl se Slavií
Hokejisté Vsetína (zelené dresy) doma podlehli pražské Slavii 2:5. foto: VHK Robe Vsetín

Zlín, Vsetín – Hokejisté Zlína dosáhl na teprve třetí výhru z posledních jedenácti zápasů. Berani, kteří se po loňském sestupu z extraligy zmítají v krizi, doma zabrali a ve 38. kole Chance ligy přetlačili Frýdek-Místek 3:2 a na předkolo play off nyní ztrácejí pouhých pět bodů.
„Po předchozích špatných zápasech jsme věděli, že musíme v utkání proti Frýdku-Místku bezpodmínečně zabrat. Kluci podali od brankáře až po posledního útočníka v sestavě výborný výkon a jsme za to velmi rádi. Potřebovali jsme tento zápas ke zvednutí sebevědomí, protože výhru jsme si museli odfárat. Výhra o gól je pro nás v naší situaci velmi důležitá,“ uvedl asistent trenéra PSG Berani Zlín Oldřich Horák.

Domácí realizační tým posílil Zdeněk Sedlák starší a v sestavě se poprvé objevil Petr Kratochvíl z Komety Brno. Zlínští hokejisté až na závěrečně minuty měli utkání pod kontrolou, vytvořili si tlak a zřetelnou střeleckou převahu, o čemž svědčil počet střel 51:16 v jejich prospěch!

Žlutomodří se ujali vedení již po 153 sekundách, kdy se trefil Hejcman. Vzápětí sice vyrovnal hostující mladík Pavel Matěj, ale před polovinou utkání se vrátili do vedení domácí díky Pavlu Sedláčkovi.

Ve 47. minutě pojistil náskok v přesilovce pěti proti třem bek Daniel Gazda. Pět minut před koncem vykřesal Frýdku-Místku naději Štěpán Macháček, ale Zlín vedení udržel.

Naopak Vsetín vyšel počtvrté za sebou naprázdno, naopak Slavia oslavila pátou výhru za sebou. Do utkání vstoupili lépe domácí Valaši, skóre otevřel už po 14 sekundách Pavel Jenyš. Slavia odpověděla ve 24. minutě, kdy využil přesilovou hru pěti proti třem Lukáš Žejdl.

V čase 35:27 otočil stav ve prospěch Pražanů obránce Dušan Žovinec a ve 43. minutě se prosadil podruhé v zápase Žejdl. Za 31 sekund dostal Vsetín na kontakt bek Jiří Říha. Ve 48. minutě se ale prosadil v oslabení hostující Maxim Havrda a v závěru zpečetil výhru při power play do prázdné branky zadák Karel Klikorka.

„Slavia ukázala, že jí to lepší. Byla lepší a efektivnější. My se na góly natrápíme. To zápas rozhodlo,“ smutnil na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra Vsetína Radim Kucharczyk.

„Měli jsme tlak, řadu střel. Hosté nám naopak ze tří šancí dali dva góly. Už je to ale čtvrtý duel, kdy dáváme málo gólů. Pokud budeme dávat jeden dva za zápas, tak budeme vyhrávat těžko,“ dodal bývalý útočník.

CHANCE LIGA, 38. kolo

PSG BERANI ZLÍN – HC FRÝDEK-MÍSTEK 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. min Hejcman, 28. P. Sedláček (Köhler, Gago), 47. Gazda (M. Zbořil) – 8. Matěj (Geidl, Ramik), 55. Macháček (Lyszczarczyk). Rozhodčí: Jechoutek, T. Micka – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 1 689. Střely na branku: 51:16. Zblokované střely: 23:6. Bloky: 6:20. Vhazování: 35/54 (65%) – 19/54 (35%). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

VHK ROBE VSETÍN – HC SLAVIA PRAHA 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 1. Jenyš (Rob), 44. Říha (Přikryl, Hořanský) – 24. Žejdl (Klikorka, Šmerha), 36. Žovinec (Klikorka, Strnad), 43. Žejdl (Všetečka, Kulda), 48. Havrda, 60. Klikorka. Rozhodčí: Petružálek, Rapák – Polák, Vašíček. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 36:21. Zblokované střely: 12:7. Diváci: 2890.

Michal Konečný