Znáte Volné divadlo? Alternativní zlínská scéna nabízí silná témata i osobnosti
Znáte Volné divadlo? Alternativní zlínská scéna nabízí silná témata i osobnosti
foto: Volné divadlo

Zlínský kraj – Příjemné komorní prostředí a silné umělecké zážitky. Nejen to divákům nabízí Volné, takřka bytové, divadlo, které v centru krajského města na Kvítkové působí už třetím rokem.
Volné divadlo nabízí neotřelý repertoár, tým mladých umělců, otázky, odpovědi a hlavně srdečnou atmosféru. Ve své činnosti se tato alternativní zlínská divadelní scéna zaměřuje jak na klasickou činohru, tak experimentální tvorbu. Často pak nabízí kombinaci obojího.

„Na malém jevišti se vám představí velká dramata, komedie i nemalé experimenty. Divák je v bezprostřední blízkosti herce, občas doslova vtažen do děje. Jde o jedinou profesionální alternativu velké scény městského divadla,“ uvedl umělecký šéf Volného divadla Patrik Francl.

Diváci mohou vybírat z rozmanitého repertoáru. Umělecký tým čítající patnáct členů na jevišti uvádí jak díla autorská, tuzemská, tak i trháky světového formátu.

„Na své si přijdou návštěvníci každého věku. Mezi nejnovější tituly patří romantická Čokoláda, dramatizace slavné knižní i filmové předlohy. Dále autorská inscenace Pekař z Titanicu – příběh pekaře Charlese Joughina, který přežil nejslavnější námořní katastrofu, se vám vryje pod kůži,“ upřesnil Francl.

V repertoáru Volného divadla najdete také přelomovou hru evropského moderního dramatu Racek A. P. Čechova, konverzační lahůdku Hotel Plaza, komedii Bohové masakru nebo one man show Silmarillion.

Kateřina Nosková